| dc.contributor.author | توکلی, پریسا | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفری, هانیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | یغمایی, پریچهره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:37:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:37:59Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:37:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:37:59Z | |
| dc.date.issued | 2019-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | توکلی, پریسا, جعفری, هانیه, یغمایی, پریچهره. (1398). بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیمهای شاخص کبدی در موش های سوری نژاد NMRI مبتلا به کبد چرب غیرالکلی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 23(1), 20-26. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3670-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645481 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: امروزه بهدلیل سبک نادرست زندگی ابتلا به کبد چرب افزایش پیدا کرده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیم های شاخص کبدی در موشهای مبتلا به کبد چرب غیرالکلی است.
مواد و روش ها: ﻣﻮشﻫﺎی سوری ﻧﺮ ﻧﮋاد NMRI ﺑﻪﺻﻮرت ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﻪ شش ﮔﺮوه ﭘﻨﺞتایی ﺷﺎﻫﺪ، شم (دریافت کننده رژیم پر چرب)، کنترل مثبت (درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه سیلیمارین)، درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه عصاره زنجبیل، درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه ویتامین K، و درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه عصاره زنجبیل و ویتامین K به مدت چهار ﻫﻔﺘﻪ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺷﺪﻧﺪ. عصاره زنجبیل و ویتامین K روزانه با دوز mg/kg0/2 به صورت درون صفاقی تزریق شد. سطوح سرمی آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) برای ارزیابی آسیب و عمکرد صفراوی کبد، و فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) جهت تعیین وضعیت آنتی اکسیدانی کبد در سرم اندازهگیری شدند.
نتایج: سطوح سرمی ALT،AST و ALP در گروههای تجربی دریافتکننده عصاره زنجبیل، ویتامین K و عصاره زنجبیل به همراه ویتامین K نسبت به گروه شم (رژیم پرچرب) دارای کاهش معنادار بود (0/05< P)، اما سطوح سرمی CAT و SOD دچار افزایش معنادار شد (0/001< P).
نتیجه گیری: به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ترکیبات موثره گیاه زنجبیل و نیز به دلیل نقش ویتامین K در انعقاد خون و عملکرد مناسب کبد، ترکیب عصاره زنجبیل همراه با این ویتامین سبب بهبود عملکرد کبد چرب غیرالکلی در موش های سوری می شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 205 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | زنجبیل | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین K | fa_IR |
| dc.subject | آنزیمهای کبدی | fa_IR |
| dc.subject | کبد چرب غیرالکلی | fa_IR |
| dc.subject | medicine | fa_IR |
| dc.subject | paraclinic | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیمهای شاخص کبدی در موش های سوری نژاد NMRI مبتلا به کبد چرب غیرالکلی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | ﮔﺮوه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | ﮔﺮوه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | ﮔﺮوه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 23 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 20 | |
| dc.citation.epage | 26 | |