بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیمهای شاخص کبدی در موش های سوری نژاد NMRI مبتلا به کبد چرب غیرالکلی
(ندگان)پدیدآور
توکلی, پریساجعفری, هانیهیغمایی, پریچهرهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: امروزه بهدلیل سبک نادرست زندگی ابتلا به کبد چرب افزایش پیدا کرده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیم های شاخص کبدی در موشهای مبتلا به کبد چرب غیرالکلی است.
مواد و روش ها: ﻣﻮشﻫﺎی سوری ﻧﺮ ﻧﮋاد NMRI ﺑﻪﺻﻮرت ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﻪ شش ﮔﺮوه ﭘﻨﺞتایی ﺷﺎﻫﺪ، شم (دریافت کننده رژیم پر چرب)، کنترل مثبت (درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه سیلیمارین)، درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه عصاره زنجبیل، درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه ویتامین K، و درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه عصاره زنجبیل و ویتامین K به مدت چهار ﻫﻔﺘﻪ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺷﺪﻧﺪ. عصاره زنجبیل و ویتامین K روزانه با دوز mg/kg0/2 به صورت درون صفاقی تزریق شد. سطوح سرمی آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) برای ارزیابی آسیب و عمکرد صفراوی کبد، و فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) جهت تعیین وضعیت آنتی اکسیدانی کبد در سرم اندازهگیری شدند.
نتایج: سطوح سرمی ALT،AST و ALP در گروههای تجربی دریافتکننده عصاره زنجبیل، ویتامین K و عصاره زنجبیل به همراه ویتامین K نسبت به گروه شم (رژیم پرچرب) دارای کاهش معنادار بود (0/05
کلید واژگان
زنجبیلویتامین K
آنزیمهای کبدی
کبد چرب غیرالکلی
medicine
paraclinic
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-04-011398-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
ﮔﺮوه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانﮔﺮوه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
ﮔﺮوه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
1029-78552008-9821




