نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشهرانی, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorرفیعیان, محمودfa_IR
dc.contributor.authorشیرزاد, هدایت ا...fa_IR
dc.contributor.authorهاشم زاده, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorیوسفی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorخدیوی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorامینی, سید اسدا...fa_IR
dc.contributor.authorمرادی, محمد تقیfa_IR
dc.contributor.authorمقدسی, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorرحمانی, محمد رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:37:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:37:43Z
dc.date.available1399-08-23T22:37:43Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:37:43Z
dc.date.issued2007-01-01en_US
dc.date.issued1385-10-11fa_IR
dc.identifier.citationشهرانی, مهرداد, رفیعیان, محمود, شیرزاد, هدایت ا..., هاشم زاده, مرتضی, یوسفی, حسین, خدیوی, رضا, امینی, سید اسدا..., مرادی, محمد تقی, مقدسی, جعفر, رحمانی, محمد رضا. (1385). بررسی اثر عصاره متانولی گیاه سیر بر روی میزان ترشح اسید و پپسین معده در موش صحرایی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 10(4), 8-13.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-67-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645457
dc.description.abstractسابقه و هدف: سیر به طور وسیعی در جوامع دنیا و به ویژه جامعه ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیاری از افرادی که التهاب و یا زخم معده دارند بر این باورند که با مصرف این گیاه در رژیم غذایی خود بر میزان ناراحتی‌شان افزود می‌شود. لذا با توجه به تعیین نقش دارویی سیر در درمان و پیشگیری انواع بیماری‌ها که باعث استفاده روزافزون از این گیاه در ایران و جهان شده است، این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره آن بر میزان ترشح اسید و پپسین معده انجام شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت تجربی بر روی دو گروه 12تایی موش صحرایی ( Rat ) انجام شد. (گروه کنترل و گروه سیر) حیوانات را به دنبال بیهوش کردن با تزریق داخل صفاقی mg/kg 50 تیوپنتال سدیم (نسدونال) تراکئوستومی، لاپاراتومی و گاسترودئودنوستومی نموده و از طریق مجرای گاسترودئودنوستوم عصاره گیاه سیر با دوز mg/kg 100 به گروه سیر داده شد. ترشحات معده به روش wash out با یک بار شستشوی ترشحات به بیرون (لاواژ) به دست آمد که شامل دو مورد، پایه اول (15دقیقه بعد از رفع استرس) و پایه دوم (30 دقیقه بعد از رفع استرس) می‌باشد. اسید ترشحات لاواژ شده به روش تیتریمتری بر حسب میکرومول اسید در 15 دقیقه و پپسین این ترشحات بر حسب میکروگرم پپسین در 15 دقیقه، به روش Anson اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره گیاه سیر میزان ترشح اسید معده را در هر دو پایه اول و دوم نسبت به گروه کنترل به طور معنی‌داری افزایش می‌دهد (001/0 > p ) ولی تاثیری بر میزان ترشح پپسین معده در پایه‌های اول و دوم نداشت (05/0 < p ). افزایش میزان ترشح اسید معده ارتباطی با جنس موش مورد آزمایش نداشت و تفاوتی بین موش‌های نر و ماده مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: گیاه سیر سبب افزایش ترشح اسید معده در موش صحرایی شده و تاثیری بر میزان ترشح پپسین معده در این حیوان ندارد.fa_IR
dc.format.extent146
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectعصاره متانولیfa_IR
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectاسید معدهfa_IR
dc.subjectپپسین معدهfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی اثر عصاره متانولی گیاه سیر بر روی میزان ترشح اسید و پپسین معده در موش صحراییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue4
dc.citation.spage8
dc.citation.epage13


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد