نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorورناصری, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorرهنما, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorبیگدلی, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:36:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:36:50Z
dc.date.available1399-08-23T22:36:48Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:36:50Z
dc.date.issued2016-11-01en_US
dc.date.issued1395-08-11fa_IR
dc.identifier.citationورناصری, مرضیه, رهنما, مهدی, بیگدلی, محمدرضا. (1395). بررسی تاثیر مصرف روغن خوراکی دانه گیاه خرفه بر میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی در موش آزمایشگاهی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 20(5), 405-412.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3170-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645381
dc.description.abstractسابقه و هدف: سکته مغزی علت اصلی مرگ­ومیر افراد بعد از سرطان، بیماری ­های قلبی و تنفسی است. به­ دلیل نقش خرفه در کاهش آسیب­های ناشی از التهاب و اثر حفاظتی آن روی بافت عصبی هیپوکسیک، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف روغن خرفه و میزان نفوذ پذیری سد خونی مغزی در مدل سکته مغزی موش انجام شد. مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرایی نژاد ویستار به ­صورت تصادفی به 5 گروه ((n= 7 تقسیم شدند: گروه کنترل (تیمار با آب مقطر+القای ایسکمی)، سه گروه آزمایشی (تیمار با روغن خرفه با دوزهای 0/25، 0/50، 0/75 میلی لیتر بر کیلوگرم+القای ایسکمی) و گروه شم (عدم تیمار و القای ایسکمی). تیمار به ­مدت 30 روز به­ صورت خوراکی و از طریق گاواژ صورت گرفت. در نهایت در همه گروه ها نفوذپذیری سد خونی-مغزی (غلظت اونس بلو) بررسی شد. نتایج: میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی، در دوزهای 0/50 و 0/75 در گروه ­های مورد بررسی نسبت به گروه کنترل کاهش یافت، ولی دوز 0/25 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی­ داری را نشان نداد. نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج این مطالعه روغن خرفه می­ تواند با کاهش میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی به­ عنوان یک گزینه مناسب برای پیش­درمان سکته مغزی مورد استفاده قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent303
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectایسکمیfa_IR
dc.subjectخرفهfa_IR
dc.subjectنفوذ پذیری سد خونی مغزیfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر مصرف روغن خوراکی دانه گیاه خرفه بر میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی در موش آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.department3 گروه فیزیولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue5
dc.citation.spage405
dc.citation.epage412


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد