| dc.contributor.author | ورناصری, مرضیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رهنما, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | بیگدلی, محمدرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:36:48Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:36:50Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:36:48Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:36:50Z | |
| dc.date.issued | 2016-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-08-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ورناصری, مرضیه, رهنما, مهدی, بیگدلی, محمدرضا. (1395). بررسی تاثیر مصرف روغن خوراکی دانه گیاه خرفه بر میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی در موش آزمایشگاهی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 20(5), 405-412. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3170-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645381 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: سکته مغزی علت اصلی مرگومیر افراد بعد از سرطان، بیماری های قلبی و تنفسی است. به دلیل نقش خرفه در کاهش آسیبهای ناشی از التهاب و اثر حفاظتی آن روی بافت عصبی هیپوکسیک، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف روغن خرفه و میزان نفوذ پذیری سد خونی مغزی در مدل سکته مغزی موش انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرایی نژاد ویستار به صورت تصادفی به 5 گروه ((n= 7 تقسیم شدند: گروه کنترل (تیمار با آب مقطر+القای ایسکمی)، سه گروه آزمایشی (تیمار با روغن خرفه با دوزهای 0/25، 0/50، 0/75 میلی لیتر بر کیلوگرم+القای ایسکمی) و گروه شم (عدم تیمار و القای ایسکمی). تیمار به مدت 30 روز به صورت خوراکی و از طریق گاواژ صورت گرفت. در نهایت در همه گروه ها نفوذپذیری سد خونی-مغزی (غلظت اونس بلو) بررسی شد.
نتایج: میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی، در دوزهای 0/50 و 0/75 در گروه های مورد بررسی نسبت به گروه کنترل کاهش یافت، ولی دوز 0/25 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری را نشان نداد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه روغن خرفه می تواند با کاهش میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی به عنوان یک گزینه مناسب برای پیشدرمان سکته مغزی مورد استفاده قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 303 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | ایسکمی | fa_IR |
| dc.subject | خرفه | fa_IR |
| dc.subject | نفوذ پذیری سد خونی مغزی | fa_IR |
| dc.subject | medicine | fa_IR |
| dc.subject | paraclinic | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر مصرف روغن خوراکی دانه گیاه خرفه بر میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی در موش آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 3 گروه فیزیولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 405 | |
| dc.citation.epage | 412 | |