بررسی تاثیر مصرف روغن خوراکی دانه گیاه خرفه بر میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی در موش آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
ورناصری, مرضیهرهنما, مهدیبیگدلی, محمدرضانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: سکته مغزی علت اصلی مرگومیر افراد بعد از سرطان، بیماری های قلبی و تنفسی است. به دلیل نقش خرفه در کاهش آسیبهای ناشی از التهاب و اثر حفاظتی آن روی بافت عصبی هیپوکسیک، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف روغن خرفه و میزان نفوذ پذیری سد خونی مغزی در مدل سکته مغزی موش انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرایی نژاد ویستار به صورت تصادفی به 5 گروه ((n= 7 تقسیم شدند: گروه کنترل (تیمار با آب مقطر+القای ایسکمی)، سه گروه آزمایشی (تیمار با روغن خرفه با دوزهای 0/25، 0/50، 0/75 میلی لیتر بر کیلوگرم+القای ایسکمی) و گروه شم (عدم تیمار و القای ایسکمی). تیمار به مدت 30 روز به صورت خوراکی و از طریق گاواژ صورت گرفت. در نهایت در همه گروه ها نفوذپذیری سد خونی-مغزی (غلظت اونس بلو) بررسی شد.
نتایج: میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی، در دوزهای 0/50 و 0/75 در گروه های مورد بررسی نسبت به گروه کنترل کاهش یافت، ولی دوز 0/25 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری را نشان نداد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه روغن خرفه می تواند با کاهش میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی به عنوان یک گزینه مناسب برای پیشدرمان سکته مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
ایسکمیخرفه
نفوذ پذیری سد خونی مغزی
medicine
paraclinic
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2016-11-011395-08-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایرانگروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
3 گروه فیزیولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
شاپا
1029-78552008-9821




