• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 20, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 20, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تاثیر مصرف روغن خوراکی دانه گیاه خرفه بر میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی در موش آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    ورناصری, مرضیهرهنما, مهدیبیگدلی, محمدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    303.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: سکته مغزی علت اصلی مرگ­ومیر افراد بعد از سرطان، بیماری ­های قلبی و تنفسی است. به­ دلیل نقش خرفه در کاهش آسیب­های ناشی از التهاب و اثر حفاظتی آن روی بافت عصبی هیپوکسیک، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف روغن خرفه و میزان نفوذ پذیری سد خونی مغزی در مدل سکته مغزی موش انجام شد. مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرایی نژاد ویستار به ­صورت تصادفی به 5 گروه ((n= 7 تقسیم شدند: گروه کنترل (تیمار با آب مقطر+القای ایسکمی)، سه گروه آزمایشی (تیمار با روغن خرفه با دوزهای 0/25، 0/50، 0/75 میلی لیتر بر کیلوگرم+القای ایسکمی) و گروه شم (عدم تیمار و القای ایسکمی). تیمار به ­مدت 30 روز به­ صورت خوراکی و از طریق گاواژ صورت گرفت. در نهایت در همه گروه ها نفوذپذیری سد خونی-مغزی (غلظت اونس بلو) بررسی شد. نتایج: میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی، در دوزهای 0/50 و 0/75 در گروه ­های مورد بررسی نسبت به گروه کنترل کاهش یافت، ولی دوز 0/25 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی­ داری را نشان نداد. نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج این مطالعه روغن خرفه می­ تواند با کاهش میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی به­ عنوان یک گزینه مناسب برای پیش­درمان سکته مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلید واژگان
    ایسکمی
    خرفه
    نفوذ پذیری سد خونی مغزی
    medicine
    paraclinic

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2016-11-01
    1395-08-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی کاشان
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
    گروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
    3 گروه فیزیولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

    شاپا
    1029-7855
    2008-9821
    URI
    http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3170-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645381

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب