بررسی اثر عصاره آبی خیار دریایی و میدان الکترومغناطیس با بسامد پایین بر سطح سرمی انسولین، گلوکز و پروتئین آمیلوئید بتا (Aβ1-42) در موش های صحرایی دیابتی
(ندگان)پدیدآور
صدوقی, سید دامونچمی پا, مژگاننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: آمیلوئید بتا در مغز بیماران دیابتی افزایش می یابد. باتوجه به اینکه میدان های الکترومغناطیس اثرات متفاوتی بر فرایندهای زیستی دارند، این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره خیار دریایی توام با میدان الکترومغناطیس بر سطح سرمی انسولین، گلوکز و پروتئین آمیلوئید بتا در موش های صحرایی دیابتی انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 42 سر موش صحرایی نر به 7 گروه مساوی شاهد سالم و شاهد دیابتی (آب مقطر)، دیابتی 1 (mg/kg100 عصاره)، دیابتی 2 (mg/kg100 عصاره + EMF 10 گاؤس)، دیابتی 3 (mg/kg100 عصاره + 400EMF)، دیابتی 4 (10 EMF)، و دیابتی 5 (400 EMF) تقسیم شدند. موش ها با تزریق داخل صفاقی آلوکسان دیابتی شدند. گروه های دیابتی 2 تا 5 روزانه 60 دقیقه در معرض میدان الکترومغناطیس بودند. در روزهای 1، 15 و 30 سطح سرمی انسولین، گلوکز و پروتئین آمیلوئید بتا اندازه گیری شد.
نتایج: سطح گلوکز، انسولین و آمیلوئید بتا در نمونه های دیابتی 1 و 2 در روزهای 15 و 30 در مقایسه با شاهد دیابتی اختلاف معنیداری داشت. هم چنین، سطح گلوکز و انسولین در نمونه های دیابتی 3 و 4 در روزهای 15 و 30 در مقایسه با شاهد دیابتی اختلاف معنی داری داشت. در نمونه های دیابتی 4 این اختلاف برای آمیلوئید بتا در روز 30 معنی دار بود. در روزهای 15 و 30 افزایش معنی دار در سطح گلوکز و کاهش معنی دار در سطح انسولین و آمیلوئید بتا بین نمونه های دیابتی 5 و شاهد دیابتی مشاهده شد (P
کلید واژگان
دیابتخیار دریایی
میدان الکترومغناطیس
آمیلوئید بتا
انسولین
گلوکز
medicine
paraclinic
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-04-011395-01-13
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، مشهدگروه بیوشیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
شاپا
1029-78552008-9821




