بررسی اثر کاتچین چای سبز بر تشنجات ایجاد شده با پنتیلن تترازول در موش سوری نر
(ندگان)پدیدآور
حیدریه, نسریننیک زاد, حسینجمشیدی آرانی, طیبهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: صرع شایع ترین اختلال عصبی پس از سکته مغزی می باشد . گیاهان دارویی با داشتن مواد دارویی متنوع طبیعی و خواص متفاوت، گزینه مناسبی برای کشف داروهای جدید جهت مداوای صرع میباشند. در این تحقیق اثر کاتچین چای سبز بر تشنجات ناشی از تزریق درون صفاقی پنتیلن تترازول ( PTZ ) در موش سوری نر مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه موش های سوری نر نژاد NMRI در 6 گروه (8=n) دوزهای مختلف کاتچین (200 ، 150 ، 100 ، 50 ، 25 mg/kg ) و یگ گروه ( کنترل ) نرمالین سالین، دریافت کردند و بعد از 30 دقیقه به هر حیوان mg/kg 80 پنتیلن تترازول بهمنظور ایجاد تشنج تزریق شد. تمامی تزریقات بهصورت درون صفاقی انجام گرفت . سپس، زمان شروع حملات تشنجی و مدت زمان هر یک از مراحل تشنج در گروه های آزمایش و کنترل اندازهگیری و ثبت گردید . نتایج: نتایج بررسی نشان داد که دوزهای mg/kg 1 0 0 ، 1 5 0 و 200 باعث تأخیر در شروع حملات تشنجی ( آستانه تشنج ) و فازهای 1 ، 2 ، 3 ، 4 و 5 تشنج نسبت به گروه کنترل میشوند ( 001/0>P) . نتیجهگیری: در مجموع میتوان گفت تزریق درون صفاقی کاتچین سبب ایجاد تاخیر در شروع حملات در فازهای مختلف تشنج میگردد.
کلید واژگان
کاتچین چای سبزتشنج
پنتیلن تترازول
صرع
موش سوری نر
medicine
paraclinic
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-08-011392-05-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم،شاپا
1029-78552008-9821




