نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپرستوئی, کریمfa_IR
dc.contributor.authorروانشاد, شهنازfa_IR
dc.contributor.authorمصطفوی, حبیب ا...fa_IR
dc.contributor.authorستوده مرام, اسفندیارfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:34:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:34:11Z
dc.date.available1399-08-23T22:34:11Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:34:11Z
dc.date.issued2005-10-01en_US
dc.date.issued1384-07-09fa_IR
dc.identifier.citationپرستوئی, کریم, روانشاد, شهناز, مصطفوی, حبیب ا..., ستوده مرام, اسفندیار. (1384). بررسی تاثیر مصرف قرص «سیر» بر میزان قند، لیپیدهای پلاسما و فشار خون بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 9(3), 1-7.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-132-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645150
dc.description.abstractسابقه و هدف: دیابت، افزایش کلسترول و پرفشاری خون سه عامل خطر عمده ا ی هستند که باعث افزایش بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی می شوند. از دیرباز علاقه زیادی به بررسی نقش «سیر» در کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی وجود داشته است. این تحقیق اثر قرص سیر در بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی مورد بررسی می د هد. مواد و رو ش ها: در یک کارآزمایی بالینی (به روش قبل و بعد) بر روی 50 بیمار دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی (39 زن و 11 مرد با غلظت کلسترول سرم ≤ 220 میلی گرم در دسی لیتر) تأثیر مصرف قرص سیر بر میزان قند خون، لیپیدهای پلاسما و فشار خون، مورد ارزیابی قرار گرفت. هر قرص حاوی 300 میلی گر م پودر سیر بود که به میزان سه بار در روز و به مدت 6 هفته بوسیله بیماران مصرف شد. در ابتدا و انتهای مطالعه، میزان قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، فشار خون و فراسنجهای لیپیدی انداز ه گیری شدند. همچنین از پرسشنامه یادآمد 24 ساعته خوراک جهت بررسی مصرف غذایی بیماران استفاده شد. یافته ها : نتایج مطالعه نشان داد که مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته بطور معنی د اری کلسترول تام و کلسترول LDL را کاهش می د هد. کلسترول تام از 42/39 ± 06/257 در ابتدای مطالعه به 43/45 ± 10/242 میلی گرم در د سی لیتر در انتهای مطالعه (015/0 P< ) و کلسترول LDL از 75/45 ± 58/169 در ابتدای مطالعه به 90/35 ± 65/140 میلی گرم در دسی لیتر در انتهای مطالعه (001 /0 P< ) کاهش یافت. از طرف دیگر میزان کلسترول HDL از 29/8 ± 6/41 در ابتدای مطالعه به 29/9 ± 91/44 میلی گر م در دسی لیتر در انتهای مطالعه (02/0 > P ) افزایش یافت. از میزان فشارخون سیستولیک بطور معنی د اری بسته شد طوری که از 94/17 ± 04/133 در ابتدای مطالعه به 58/17 ± 16/128 میلی متر جیوه در انتهای مطالعه رسید (03/0 P< ). تغییرات معنی د اری در فشار خون دیاستولیک، قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و تر ی گلیسرید سرم مشاهده نشد. همچنین ترکیب رژیم غذایی بیماران تغییرات معنی داری را نشان نداد. نتیجه گیر ی: مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته بطور معنی د اری کلسترول تام، کلسترول LDL و فشار خون سیستولیک را کاهش و کلسترول HDL را افزایش می د هد. پیشنهاد می شود در این خصوص مطالعات دیگری نیز انجام شود تا ضمن کسب اطمینان از کیفیت، کارآیی و سالم بودن آن، فرآورده مزبور به طور گسترده در دسترس بیماران قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent229
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectدیابت نوع دومfa_IR
dc.subjectهیپرلیپیدمیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر مصرف قرص «سیر» بر میزان قند، لیپیدهای پلاسما و فشار خون بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue3
dc.citation.spage1
dc.citation.epage7


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد