بررسی تاثیر مصرف قرص «سیر» بر میزان قند، لیپیدهای پلاسما و فشار خون بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی
(ندگان)پدیدآور
پرستوئی, کریمروانشاد, شهنازمصطفوی, حبیب ا...ستوده مرام, اسفندیارنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: دیابت، افزایش کلسترول و پرفشاری خون سه عامل خطر عمده ا ی هستند که باعث افزایش بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی می شوند. از دیرباز علاقه زیادی به بررسی نقش «سیر» در کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی وجود داشته است. این تحقیق اثر قرص سیر در بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی مورد بررسی می د هد. مواد و رو ش ها: در یک کارآزمایی بالینی (به روش قبل و بعد) بر روی 50 بیمار دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی (39 زن و 11 مرد با غلظت کلسترول سرم ≤ 220 میلی گرم در دسی لیتر) تأثیر مصرف قرص سیر بر میزان قند خون، لیپیدهای پلاسما و فشار خون، مورد ارزیابی قرار گرفت. هر قرص حاوی 300 میلی گر م پودر سیر بود که به میزان سه بار در روز و به مدت 6 هفته بوسیله بیماران مصرف شد. در ابتدا و انتهای مطالعه، میزان قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، فشار خون و فراسنجهای لیپیدی انداز ه گیری شدند. همچنین از پرسشنامه یادآمد 24 ساعته خوراک جهت بررسی مصرف غذایی بیماران استفاده شد. یافته ها : نتایج مطالعه نشان داد که مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته بطور معنی د اری کلسترول تام و کلسترول LDL را کاهش می د هد. کلسترول تام از 42/39 ± 06/257 در ابتدای مطالعه به 43/45 ± 10/242 میلی گرم در د سی لیتر در انتهای مطالعه (015/0 P P ) افزایش یافت. از میزان فشارخون سیستولیک بطور معنی د اری بسته شد طوری که از 94/17 ± 04/133 در ابتدای مطالعه به 58/17 ± 16/128 میلی متر جیوه در انتهای مطالعه رسید (03/0 P
کلید واژگان
سیردیابت نوع دوم
هیپرلیپیدمی
عمومى
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2005-10-011384-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانشاپا
1029-78552008-9821




