| dc.contributor.author | رسد, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | انتظاری, محمدحسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهکی, بهزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | نورانی, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | پهلوانی, ناصح | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:33:51Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:33:51Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:33:51Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:33:51Z | |
| dc.date.issued | 2018-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رسد, حمید, انتظاری, محمدحسن, مهکی, بهزاد, نورانی, مریم, پهلوانی, ناصح. (1397). تاثیر مصرف عسل بر پروفایل لیپیدی افراد سالم جوان: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 22(3), 302-308. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3490-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645119 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: براساس مطالعات گذشته مصرف عسل میتواند اثرات مفیدی بر عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف عسل در مقایسه با سوکروز بر پروفایل لیپیدی افراد سالم بود.
مواد و روش ها: تعداد 60 فرد سالم 18 تا 30 ساله وارد این کارآزمایی بالینی یک سوکور شدند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه عسل و سوکروز تقسیم شده و گروه عسل، روزانه 70 گرم عسل و گروه سوکروز، همین مقدار شکر را به مدت یک ماه مصرف کردند. پروفایل لیپیدی با استفاده از کیت آنزیمی در هر دو گروه در ابتدا و انتهای مداخله اندازه گیری و مقایسه شد.
نتایج: در ابتدای مطالعه پروفایل لیپیدی تفاوت معنی داری بین افراد شرکت کننده در مطالعه نداشت (0/3>P). در پایان مطالعه مصرف عسل باعث کاهش کلسترول تام، تریگلیسیرید و LDL در شرکت کنندگان شد، ولی مصرف شکر این موارد را افزایش داد (0/03<P). به علاوه، عسل باعث افزایش HDL و سوکروز باعث کاهش آن شد (0/001<P). در همه این بررسی ها متغیرهای مخدوشگر مثل سن، فعالیت فیزیکی و تعدادی از دریافت های غذایی تعدیل شدند.
نتیجه گیری: دریافت عسل برخلاف سوکروز می تواند باعث کاهش کلسترول تام، تری گلیسرید و LDL و نیز افزایش HDL در افراد سالم شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 213 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | عسل | fa_IR |
| dc.subject | سوکروز | fa_IR |
| dc.subject | پروفایل لیپیدی | fa_IR |
| dc.subject | کلسترول تام | fa_IR |
| dc.subject | تری گلیسرید | fa_IR |
| dc.subject | کلسترول با چگالی بالا | fa_IR |
| dc.subject | کلسترول با چگالی پایین | fa_IR |
| dc.subject | medicine | fa_IR |
| dc.subject | paraclinic | fa_IR |
| dc.title | تاثیر مصرف عسل بر پروفایل لیپیدی افراد سالم جوان: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز بهداشت ماکو، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده دندانپزشکی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 302 | |
| dc.citation.epage | 308 | |