نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرسد, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorانتظاری, محمدحسنfa_IR
dc.contributor.authorمهکی, بهزادfa_IR
dc.contributor.authorنورانی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorپهلوانی, ناصحfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:33:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:33:51Z
dc.date.available1399-08-23T22:33:51Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:33:51Z
dc.date.issued2018-06-01en_US
dc.date.issued1397-03-11fa_IR
dc.identifier.citationرسد, حمید, انتظاری, محمدحسن, مهکی, بهزاد, نورانی, مریم, پهلوانی, ناصح. (1397). تاثیر مصرف عسل بر پروفایل لیپیدی افراد سالم جوان: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 22(3), 302-308.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3490-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645119
dc.description.abstractسابقه و هدف: براساس مطالعات گذشته مصرف عسل می­تواند اثرات مفیدی بر عوامل خطر بیماری­ های قلبی-عروقی داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف عسل در مقایسه با سوکروز بر پروفایل لیپیدی افراد سالم بود. مواد و روش­ ها: تعداد 60 فرد سالم 18 تا 30 ساله وارد این کارآزمایی بالینی یک ­سوکور شدند. شرکت کنندگان به ­طور تصادفی به دو گروه عسل و سوکروز تقسیم شده و گروه عسل، روزانه 70 گرم عسل و گروه سوکروز، همین مقدار شکر را به­ مدت یک­ ماه مصرف کردند. پروفایل لیپیدی با استفاده از کیت آنزیمی در هر دو گروه در ابتدا و انتهای مداخله اندازه ­گیری و مقایسه شد. نتایج: در ابتدای مطالعه پروفایل لیپیدی تفاوت معنی­­ داری بین افراد شرکت­ کننده در مطالعه نداشت (0/3>P). در پایان مطالعه مصرف عسل باعث کاهش کلسترول تام، تری­گلیسیرید و LDL در شرکت کنندگان شد، ولی مصرف شکر این موارد را افزایش داد (0/03<P). به ­علاوه، عسل باعث افزایش HDL و سوکروز باعث کاهش آن شد (0/001<P). در همه این بررسی­ ها متغیرهای مخدوش­گر مثل سن، فعالیت فیزیکی و تعدادی از دریافت­ های غذایی تعدیل شدند. نتیجه ­گیری: دریافت عسل برخلاف سوکروز می ­تواند باعث کاهش کلسترول تام، تری­ گلیسرید و LDL و نیز افزایش HDL در افراد سالم شود.fa_IR
dc.format.extent213
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectعسلfa_IR
dc.subjectسوکروزfa_IR
dc.subjectپروفایل لیپیدیfa_IR
dc.subjectکلسترول تامfa_IR
dc.subjectتری گلیسریدfa_IR
dc.subjectکلسترول با چگالی بالاfa_IR
dc.subjectکلسترول با چگالی پایینfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleتاثیر مصرف عسل بر پروفایل لیپیدی افراد سالم جوان: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شدهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز بهداشت ماکو، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دندانپزشکی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue3
dc.citation.spage302
dc.citation.epage308


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد