تاثیر مصرف عسل بر پروفایل لیپیدی افراد سالم جوان: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده
(ندگان)پدیدآور
رسد, حمیدانتظاری, محمدحسنمهکی, بهزادنورانی, مریمپهلوانی, ناصحنوع مدرک
Textكاربردي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: براساس مطالعات گذشته مصرف عسل میتواند اثرات مفیدی بر عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف عسل در مقایسه با سوکروز بر پروفایل لیپیدی افراد سالم بود.
مواد و روش ها: تعداد 60 فرد سالم 18 تا 30 ساله وارد این کارآزمایی بالینی یک سوکور شدند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه عسل و سوکروز تقسیم شده و گروه عسل، روزانه 70 گرم عسل و گروه سوکروز، همین مقدار شکر را به مدت یک ماه مصرف کردند. پروفایل لیپیدی با استفاده از کیت آنزیمی در هر دو گروه در ابتدا و انتهای مداخله اندازه گیری و مقایسه شد.
نتایج: در ابتدای مطالعه پروفایل لیپیدی تفاوت معنی داری بین افراد شرکت کننده در مطالعه نداشت (0/3>P). در پایان مطالعه مصرف عسل باعث کاهش کلسترول تام، تریگلیسیرید و LDL در شرکت کنندگان شد، ولی مصرف شکر این موارد را افزایش داد (0/03P). در پایان مطالعه مصرف عسل باعث کاهش کلسترول تام، تریگلیسیرید و LDL در شرکت کنندگان شد، ولی مصرف شکر این موارد را افزایش داد (0/03
کلید واژگان
عسلسوکروز
پروفایل لیپیدی
کلسترول تام
تری گلیسرید
کلسترول با چگالی بالا
کلسترول با چگالی پایین
medicine
paraclinic
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-06-011397-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
مرکز بهداشت ماکو، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایرانمرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
دانشکده دندانپزشکی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
شاپا
1029-78552008-9821




