نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبابایی, آرشfa_IR
dc.contributor.authorطوافی, حدیثfa_IR
dc.contributor.authorمنافی, میلادfa_IR
dc.contributor.authorفهیمی فر, آمنهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:33:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:33:06Z
dc.date.available1399-08-23T22:33:06Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:33:06Z
dc.date.issued2014-01-01en_US
dc.date.issued1392-10-11fa_IR
dc.identifier.citationبابایی, آرش, طوافی, حدیث, منافی, میلاد, فهیمی فر, آمنه. (1392). مقایسه فعالیت ضد قارچی عصاره های مختلف برگ گیاه صبر زرد بر میزان رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1 در شرایط آزمایشگاهی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 17(6), 537-544.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2104-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645059
dc.description.abstractسابقه و هدف: با توجه به آلودگی وسیع قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر مواد غذایی، مهار کامل رشد آن اجتناب ناپذیر است. گیاه صبر زرد به­دلیل دارا بودن ترکیب­های ضد میکروبی، فعالیت­های ضد قارچی و ضد باکتریایی را نشان می­دهد. هدف از این مطالعه، مقایسه فعالیت ضد قارچی عصاره­های استونی، اتانولی، متانولی و آبی گیاه صبر زرد بر رشد آسپرژیلوس فلاووس و ارزیابی اثر عصاره بر میزان تولید آفلاتوکسین B1 می­باشد. مواد و روش­ها: فعالیت ضد قارچی عصاره­های استونی، اتانولی، متانولی و آبی گیاه صبر زرد به­روش Agar Plate Diffusion بررسی شد. عصاره­ها در غلظت­های 0، 102، 103، 104 و 105 میکرولیتر بر لیتر مورد آزمایش قرار گرفتند. به­منظور ارزیابی اثر عصاره بر میزان تولید آفلاتوکسین B1 ، از عصاره­ی استونی استفاده گردید و به­کمک روش HPLC میزان سم تولیدی اندازه­گیری شد. نتایج: بیشترین فعالیت ضد قارچی (100 درصد)، در غلظت 105 میکرولیتر بر لیتر عصاره استونی دیده شد. میزان مهار تولید آفلاتوکسین در غلظت 2000 میکرولیتر بر 50 میلی­لیتر محیط کشت، 94/40 درصد و در غلظت 2 میکرو لیتر بر 50 میلی­لیتر، 14/18 درصد گزارش شد. نتیجه­گیری: عصاره­ی استونی گیاه صبر زرد می­تواند به­عنوان عامل ضد قارچی موثرتری بر مهار رشد آسپرژیلوس فلاووس نسبت به حلال­های دیگر باشد. هم­چنین، این عصاره باعث کاهش تولید آفلاتوکسین B1 توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس می­شود.fa_IR
dc.format.extent258
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآسپرژیلوس فلاووسfa_IR
dc.subjectآفلاتوکسین B1fa_IR
dc.subjectفعالیت ضد قارچیfa_IR
dc.subjectگیاه صبر زردfa_IR
dc.subjectHPLCfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleمقایسه فعالیت ضد قارچی عصاره های مختلف برگ گیاه صبر زرد بر میزان رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1 در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ملایرfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue6
dc.citation.spage537
dc.citation.epage544


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد