• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 17, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 17, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه فعالیت ضد قارچی عصاره های مختلف برگ گیاه صبر زرد بر میزان رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1 در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    بابایی, آرشطوافی, حدیثمنافی, میلادفهیمی فر, آمنه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    258.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: با توجه به آلودگی وسیع قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر مواد غذایی، مهار کامل رشد آن اجتناب ناپذیر است. گیاه صبر زرد به­دلیل دارا بودن ترکیب­های ضد میکروبی، فعالیت­های ضد قارچی و ضد باکتریایی را نشان می­دهد. هدف از این مطالعه، مقایسه فعالیت ضد قارچی عصاره­های استونی، اتانولی، متانولی و آبی گیاه صبر زرد بر رشد آسپرژیلوس فلاووس و ارزیابی اثر عصاره بر میزان تولید آفلاتوکسین B1 می­باشد. مواد و روش­ها: فعالیت ضد قارچی عصاره­های استونی، اتانولی، متانولی و آبی گیاه صبر زرد به­روش Agar Plate Diffusion بررسی شد. عصاره­ها در غلظت­های 0، 102، 103، 104 و 105 میکرولیتر بر لیتر مورد آزمایش قرار گرفتند. به­منظور ارزیابی اثر عصاره بر میزان تولید آفلاتوکسین B1 ، از عصاره­ی استونی استفاده گردید و به­کمک روش HPLC میزان سم تولیدی اندازه­گیری شد. نتایج: بیشترین فعالیت ضد قارچی (100 درصد)، در غلظت 105 میکرولیتر بر لیتر عصاره استونی دیده شد. میزان مهار تولید آفلاتوکسین در غلظت 2000 میکرولیتر بر 50 میلی­لیتر محیط کشت، 94/40 درصد و در غلظت 2 میکرو لیتر بر 50 میلی­لیتر، 14/18 درصد گزارش شد. نتیجه­گیری: عصاره­ی استونی گیاه صبر زرد می­تواند به­عنوان عامل ضد قارچی موثرتری بر مهار رشد آسپرژیلوس فلاووس نسبت به حلال­های دیگر باشد. هم­چنین، این عصاره باعث کاهش تولید آفلاتوکسین B1 توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس می­شود.
    کلید واژگان
    آسپرژیلوس فلاووس
    آفلاتوکسین B1
    فعالیت ضد قارچی
    گیاه صبر زرد
    HPLC
    medicine
    paraclinic

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2014-01-01
    1392-10-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی کاشان
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه ملایر

    شاپا
    1029-7855
    2008-9821
    URI
    http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2104-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645059

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب