اثر عصاره میوه انار (.Punica granatum L) همراه با تمرین هوازی بر رزیستین، آدیپونکتین سرمی و مقاومت به انسولین زنان مبتلا به دیابت نوع دو
(ندگان)پدیدآور
عبدی, احمدمهاجر ایروانی, اردنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: عوامل مترشحه از آدیپوسیت ها مثل رزیستین و آدیپونکتین بر مقاومت محیطی به انسولین و دیابت نوع دو تاثیر دارند. فعالیت های بدنی و انار دارای خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی بوده که بر رزیستین و آدیپونکتین تاثیرگذارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر مصرف عصاره میوه انار همراه با تمرین هوازی بر رزیستین، آدیپونکتین سرمی و مقاومت به انسولین زنان مبتلا به دیابتی نوع دو میباشد.
مواد و روش ها: تعداد 33 نفر زن مبتلا به دیابت نوع دو از شهرستان بابل انتخاب شده و به طور تصادفی به چهار گروه (کنترل، عصاره میوه انار، تمرین و عصاره میوه انار-تمرین) تقسیم شدند. گروه های تمرین به مدت شش هفته، هر هفته سه جلسه (با شدت 60 تا 75 درصد ضربان قلب ذخیره و مدت 25 تا 45 دقیقه) در برنامه تمرینی هوازی شرکت کردند. گروه های کنترل-عصاره میوه انار و عصاره میوه انار -تمرین، 150 میلی لیتر عصاره میوه انار را به مدت شش هفته (حدود ساعت 18 عصر) مصرف نمودند. دو روز قبل و بعد از اجرای پروتکل، خونگیری انجام شد.
نتایج: یافته ها نشان داد که تفاوت معنیداری بین سطوح رزیستین در سه گروه تجربی وجود ندارد. همچنین، نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین سطوح آدیپونکتین و مقاومت به انسولین در هر چهار گروه وجود دارد.
نتیجه گیری: در مجموع می توان گقت تمرین و عصاره میوه انار و ترکیب این دو از طریق کاهش آدیپونکتین و مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به دیابت نوع دو اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی نشان می دهند.
کلید واژگان
تمرین هوازیعصاره میوه انار
رزیستین
آدیپونکتین
دیابت نوع دو
عمومى
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-04-011397-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایرانگروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
شاپا
1029-78552008-9821




