نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجعفرنژاد, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorیاوری, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorسعادتجو, سید علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:30:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:30:13Z
dc.date.available1399-08-23T22:30:13Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:30:13Z
dc.date.issued2001-10-01en_US
dc.date.issued1380-07-09fa_IR
dc.identifier.citationجعفرنژاد, مجید, یاوری, معصومه, سعادتجو, سید علیرضا. (1380). بررسی رابطه مصرف طولانی مدت روغن حیوانی با چربی های خون. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 5(3), 29-32.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-365-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/644810
dc.description.abstractسابقه و هدف: با توجه به اهمیت و نقش چربی های خون با بروز بیماری های قلبی و عروقی و عوارض شناخته شده آن و عدم گزارش یک تحقیق از نقش روغن حیوانی (روغن زرد) ایرانی با وضعیت چربی های خون، این تحقیق در مناطق روستایی بیرجند انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش هم گروهی بر روی 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده، روند مصرفی آن ها روغن حیوانی (گروه مورد) و تعداد 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده روغن نباتی جامد استفاده می کردند صورت پذیرفت. خصوصیات فردی، فعالیت های اجتماعی و بیماری های اعضای دو گروه مشابه بود. خون ناشتای هر یک از افراد دو گروه که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، اخذ و میزان کلسترول تام، تری گلیسیرید، HLD و LDL دو گروه مقایسه و با t-test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: اعضای دو گروه به لحاظ سن، جنس و سایر عوامل مرتبط با سطح چربی های خون دو گروه مشابه بوده و یا اختلاف آن ها به لحاظ آماری معنی دار نبود. میزان کلسترول تام در مصرف کنندگان روغن نباتی جامد 7.6±232 و در مصرف کنندگان روغن حیوانی 40.9±195.3 بود (P<0.001) و میزان سایر شاخص های چربی در مصرف کنندگان روغن حیوانی از حداقل 8 و حداکثر 20% کمتر از مصرف کنندگان روغن نباتی جامد بود. نتیجه گیری و توصیه ها: مصرف طولانی مدت چربی حیوانی موجب کاهش سطح چربی های خون می شود. انجام تحقیق مشابه در سایر مناطق را توصیه می نماید.fa_IR
dc.format.extent668
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectچربی های خونfa_IR
dc.subjectروغن حیوانیfa_IR
dc.subjectروغن گیاهیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی رابطه مصرف طولانی مدت روغن حیوانی با چربی های خونfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue3
dc.citation.spage29
dc.citation.epage32


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد