| dc.contributor.author | جعفرنژاد, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | یاوری, معصومه | fa_IR |
| dc.contributor.author | سعادتجو, سید علیرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:30:13Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:30:13Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:30:13Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:30:13Z | |
| dc.date.issued | 2001-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1380-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جعفرنژاد, مجید, یاوری, معصومه, سعادتجو, سید علیرضا. (1380). بررسی رابطه مصرف طولانی مدت روغن حیوانی با چربی های خون. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 5(3), 29-32. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-365-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/644810 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: با توجه به اهمیت و نقش چربی های خون با بروز بیماری های قلبی و عروقی و عوارض شناخته شده آن و عدم گزارش یک تحقیق از نقش روغن حیوانی (روغن زرد) ایرانی با وضعیت چربی های خون، این تحقیق در مناطق روستایی بیرجند انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش هم گروهی بر روی 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده، روند مصرفی آن ها روغن حیوانی (گروه مورد) و تعداد 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده روغن نباتی جامد استفاده می کردند صورت پذیرفت. خصوصیات فردی، فعالیت های اجتماعی و بیماری های اعضای دو گروه مشابه بود. خون ناشتای هر یک از افراد دو گروه که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، اخذ و میزان کلسترول تام، تری گلیسیرید، HLD و LDL دو گروه مقایسه و با t-test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: اعضای دو گروه به لحاظ سن، جنس و سایر عوامل مرتبط با سطح چربی های خون دو گروه مشابه بوده و یا اختلاف آن ها به لحاظ آماری معنی دار نبود. میزان کلسترول تام در مصرف کنندگان روغن نباتی جامد 7.6±232 و در مصرف کنندگان روغن حیوانی 40.9±195.3 بود (P<0.001) و میزان سایر شاخص های چربی در مصرف کنندگان روغن حیوانی از حداقل 8 و حداکثر 20% کمتر از مصرف کنندگان روغن نباتی جامد بود. نتیجه گیری و توصیه ها: مصرف طولانی مدت چربی حیوانی موجب کاهش سطح چربی های خون می شود. انجام تحقیق مشابه در سایر مناطق را توصیه می نماید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 668 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | چربی های خون | fa_IR |
| dc.subject | روغن حیوانی | fa_IR |
| dc.subject | روغن گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی رابطه مصرف طولانی مدت روغن حیوانی با چربی های خون | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 29 | |
| dc.citation.epage | 32 | |