بررسی رابطه مصرف طولانی مدت روغن حیوانی با چربی های خون
(ندگان)پدیدآور
جعفرنژاد, مجیدیاوری, معصومهسعادتجو, سید علیرضانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت و نقش چربی های خون با بروز بیماری های قلبی و عروقی و عوارض شناخته شده آن و عدم گزارش یک تحقیق از نقش روغن حیوانی (روغن زرد) ایرانی با وضعیت چربی های خون، این تحقیق در مناطق روستایی بیرجند انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش هم گروهی بر روی 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده، روند مصرفی آن ها روغن حیوانی (گروه مورد) و تعداد 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده روغن نباتی جامد استفاده می کردند صورت پذیرفت. خصوصیات فردی، فعالیت های اجتماعی و بیماری های اعضای دو گروه مشابه بود. خون ناشتای هر یک از افراد دو گروه که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، اخذ و میزان کلسترول تام، تری گلیسیرید، HLD و LDL دو گروه مقایسه و با t-test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: اعضای دو گروه به لحاظ سن، جنس و سایر عوامل مرتبط با سطح چربی های خون دو گروه مشابه بوده و یا اختلاف آن ها به لحاظ آماری معنی دار نبود. میزان کلسترول تام در مصرف کنندگان روغن نباتی جامد 7.6±232 و در مصرف کنندگان روغن حیوانی 40.9±195.3 بود (P
کلید واژگان
چربی های خونروغن حیوانی
روغن گیاهی
عمومى
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2001-10-011380-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانشاپا
1029-78552008-9821




