| dc.contributor.author | رهنما, سعیده | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسدزاده, عزیزه | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدریان, فاطمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:42:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:42:41Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:42:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:42:41Z | |
| dc.date.issued | 2019-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رهنما, سعیده, اسدزاده, عزیزه, حیدریان, فاطمه. (1398). بررسی آزمایشگاهی اثر گیاه آویشن باغی در مهار آنزیم آلفا-گلوکوزیداز بهمنظور درمان بیماری دیابت. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 18(4), 173-178. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5857-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/623016 | |
| dc.description.abstract | ﻣﻘﺪﻣﻪ: دیابت اختلالی متابولیسمی در بدن است که در اثر فعالیت بالای آنزیم آلفا-گلوکوزیداز در هیدرولیز کربوهیدراتها به گلوکز، ایجاد میشود. مهارکنندههای آلفا-گلوکوزیداز با مداخله در هضم کربوهیدراتها در کنترل بیماری دیابت نقش دارند. vulgaris Thymus یا آویشن باغی گیاهی از خانوادهی نعناعیان با عدد کروموزومی 30=n2 است. اسانس این گیاه دارای فنلهایی مثل تیمول، کارواکرول، سیمن، لینالول و پینن است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مهار کنندگی عصارهی آویشن باغی بر فعالیت آنزیم آلفا-گلوکوزیداز در سطح آزمایشگاهی است.
روشها: عصارهی مورد استفاده از طریق محلولسازی پودر گیاه آویشن در حلال آب مقطر تهیه شد. اﺛﺮ ﺑﺎزدارﻧﺪﮔﻲ ﻋﺼﺎرهﻫﺎی ﺑﻪدﺳﺖ آﻣﺪه ﺑﺮ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ آﻧﺰﻳﻢ آﻟﻔﺎ- ﮔﻠﻮﻛﻮزﻳﺪاز بررسی ﺷﺪ. در اﻳﻦ مرحله، ﻏﻠﻈﺘﻲ از ﻫﺮ ﻋﺼﺎره ﻛﻪ ﺑﺮای ﻣﻬﺎر 50 درﺻﺪ از ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ آﻧﺰﻳﻢ ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز اﺳﺖ (50 IC) ﺑﻪدﺳﺖ آﻣﺪ و ﺑﺎ ﻣﻘﺪار ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز از آﻛﺎرﺑﻮز، ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻛﻨﺘﺮل ﻣﺜﺒﺖ ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺷﺪ.
یافتهها: نتایج نشان داد که عصارهی تام آبی آویشن باغی در هر 3 غلظت تهیه شده (10،20،40 و 5 میلی گرم بر میلیلیتر) قادر به مهار آنزیم است و غلظت 40 میلیگرم بر میلی لیتر بیشترین اثر مهاری را بر آنزیم داشت. 50 IC عصارهی تام آبی آویشن باغی معادل عدد 29% بود.
نتیجهگیری: با توجه به اثر بخشی ترکیبات عصاره گیاه در مطالعهیin vitro ، برای بررسیهای تکمیلی میتوان اثر این ترکیبات گیاهی را در شرایط in vivo مورد آنالیز قرار داد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم آلفا-گلوکوزیداز | fa_IR |
| dc.subject | مهارکننده | fa_IR |
| dc.subject | آویشن باغی | fa_IR |
| dc.subject | in vitro | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | بررسی آزمایشگاهی اثر گیاه آویشن باغی در مهار آنزیم آلفا-گلوکوزیداز بهمنظور درمان بیماری دیابت | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکدهی علوم پایه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکدهی علوم پایه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکدهی علوم پایه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 18 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 173 | |
| dc.citation.epage | 178 | |