| dc.contributor.author | عسگری طایی, فرزانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | قندچی, زهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | مصطفوی, سیدعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینزاده, پیام | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمودی مجدآبادی, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | کشاورز, سیدعلی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:42:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:42:15Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:42:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:42:15Z | |
| dc.date.issued | 2012-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-03-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عسگری طایی, فرزانه, قندچی, زهره, مصطفوی, سیدعلی, حسینزاده, پیام, محمودی مجدآبادی, محمود, کشاورز, سیدعلی. (1391). کنترل گلایسمی در ارتباط با رژیم غذایی و برنامه انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع 1. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 11(4), 384-392. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-42-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622955 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: یکی از عمدهترین نگرانیها در کودکان مبتلا به دیابت نوع 1 کنترل گلایسمی است. هدف این مطالعه تعیین چگونگی کنترل گلایسمی در ارتباط با رژیم غذایی و برنامه انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع 1 است.روشها: در مطالعه توصیفی - مقطعی حاضر،85 کودک دیابتی نوع یک عضو انجمن دیابت ایران با میانگین سنی 2±2/14 سال مورد بررسی قرارگرفتند. برای بیماران یادآمد24 ساعته خوراک برای 3 روز تکمیل شد. جهت بررسی وضعیت کنترل گلایسمی از شاخص هموگلوبین گلیکوزیله استفاده شد.یافتهها: میانگین درصد هموگلوبین گلیکوزیله افراد شرکت کننده در این پژوهش 9/1 ± 1/8 درصد بود. اکثر بیماران (57%) کنترل مطلوبی روی سطوح قند خون خود نداشتند. بین سطوح HbA1C و تعداد وعدههای غذایی (02/0(P=، دفعات پایش قند خون در روز (004/0(P= و سطح تحصیلات مادر (003/0(P= ارتباط معکوس معنیدار مشاهده شد. بین دفعات مراجعه به پزشک (01/0 = (P، دفعات بستری شدن در بیمارستان در سال گذشته (002/0 = (P، و بعد خانوار (001/0(P= با سطوح HbA1C ارتباط معنیدار بود.نتیجهگیری: با توجه به کنترل نامناسب گلایسمی در اکثر بیماران دیابتی نوع 1 مورد بررسی، لزوم تبیین راهکارهای موثر درمانی و تغذیهای در این بیماران ضروری به نظر میرسد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | کنترل گلایسمی | fa_IR |
| dc.subject | HbA1C | fa_IR |
| dc.subject | برنامه غذایی | fa_IR |
| dc.subject | انسولین درمانی | fa_IR |
| dc.subject | دیابتی نوع 1 | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | کنترل گلایسمی در ارتباط با رژیم غذایی و برنامه انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع 1 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آمار و اپیدمیولوژی، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 384 | |
| dc.citation.epage | 392 | |