• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دیابت و متابولیسم ایران
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دیابت و متابولیسم ایران
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کنترل گلایسمی در ارتباط با رژیم غذایی و برنامه انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع 1

    (ندگان)پدیدآور
    عسگری طایی, فرزانهقندچی, زهرهمصطفوی, سیدعلیحسین‌زاده, پیاممحمودی مجدآبادی, محمودکشاورز, سیدعلی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: یکی از عمده‌ترین نگرانی‌ها در کودکان مبتلا به دیابت نوع 1 کنترل گلایسمی است. هدف این مطالعه تعیین چگونگی کنترل گلایسمی در ارتباط با رژیم غذایی و برنامه انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع 1 است.روش‌ها: در مطالعه توصیفی - مقطعی حاضر،85 کودک دیابتی نوع یک عضو انجمن دیابت ایران با میانگین سنی 2±2/14 سال مورد بررسی قرارگرفتند. برای بیماران یادآمد24 ساعته خوراک برای 3 روز تکمیل شد. جهت بررسی وضعیت کنترل گلایسمی از شاخص هموگلوبین گلیکوزیله استفاده شد.یافته‌ها: میانگین درصد هموگلوبین گلیکوزیله افراد شرکت کننده در این پژوهش 9/1 ± 1/8 درصد بود. اکثر بیماران (57%) کنترل مطلوبی روی سطوح قند خون خود نداشتند. بین سطوح HbA1C و تعداد وعده‌های غذایی (02/0(P=، دفعات پایش قند خون در روز (004/0(P= و سطح تحصیلات مادر (003/0(P= ارتباط معکوس معنی‌دار مشاهده شد. بین دفعات مراجعه به پزشک (01/0 = (P، دفعات بستری شدن در بیمارستان در سال گذشته (002/0 = (P، و بعد خانوار (001/0(P= با سطوح HbA1C ارتباط معنی‌دار بود.نتیجه‌گیری: با توجه به کنترل نامناسب گلایسمی در اکثر بیماران دیابتی نوع 1 مورد بررسی، لزوم تبیین راهکارهای موثر درمانی و تغذیه‌ای در این بیماران ضروری به نظر می‌رسد.
    کلید واژگان
    کنترل گلایسمی
    HbA1C
    برنامه غذایی
    انسولین درمانی
    دیابتی نوع 1
    عمومى

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2012-06-01
    1391-03-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    گروه آمار و اپیدمیولوژی، پردیس بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران

    شاپا
    ‪2345-4008
    ‪2345-4016
    URI
    http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-42-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622955

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب