کنترل گلایسمی در ارتباط با رژیم غذایی و برنامه انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع 1
(ندگان)پدیدآور
عسگری طایی, فرزانهقندچی, زهرهمصطفوی, سیدعلیحسینزاده, پیاممحمودی مجدآبادی, محمودکشاورز, سیدعلی
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: یکی از عمدهترین نگرانیها در کودکان مبتلا به دیابت نوع 1 کنترل گلایسمی است. هدف این مطالعه تعیین چگونگی کنترل گلایسمی در ارتباط با رژیم غذایی و برنامه انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع 1 است.روشها: در مطالعه توصیفی - مقطعی حاضر،85 کودک دیابتی نوع یک عضو انجمن دیابت ایران با میانگین سنی 2±2/14 سال مورد بررسی قرارگرفتند. برای بیماران یادآمد24 ساعته خوراک برای 3 روز تکمیل شد. جهت بررسی وضعیت کنترل گلایسمی از شاخص هموگلوبین گلیکوزیله استفاده شد.یافتهها: میانگین درصد هموگلوبین گلیکوزیله افراد شرکت کننده در این پژوهش 9/1 ± 1/8 درصد بود. اکثر بیماران (57%) کنترل مطلوبی روی سطوح قند خون خود نداشتند. بین سطوح HbA1C و تعداد وعدههای غذایی (02/0(P=، دفعات پایش قند خون در روز (004/0(P= و سطح تحصیلات مادر (003/0(P= ارتباط معکوس معنیدار مشاهده شد. بین دفعات مراجعه به پزشک (01/0 = (P، دفعات بستری شدن در بیمارستان در سال گذشته (002/0 = (P، و بعد خانوار (001/0(P= با سطوح HbA1C ارتباط معنیدار بود.نتیجهگیری: با توجه به کنترل نامناسب گلایسمی در اکثر بیماران دیابتی نوع 1 مورد بررسی، لزوم تبیین راهکارهای موثر درمانی و تغذیهای در این بیماران ضروری به نظر میرسد.
کلید واژگان
کنترل گلایسمیHbA1C
برنامه غذایی
انسولین درمانی
دیابتی نوع 1
عمومى
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2012-06-011391-03-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهرانگروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه آمار و اپیدمیولوژی، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
شاپا
2345-40082345-4016



