| dc.contributor.author | عزیزی, سمانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدرزاده یگانه, هاله | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, مصطفی | fa_IR |
| dc.contributor.author | دانشی مسکونی, میلاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:41:26Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:41:26Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:41:26Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:41:26Z | |
| dc.date.issued | 2014-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عزیزی, سمانه, صدرزاده یگانه, هاله, حسینی, مصطفی, دانشی مسکونی, میلاد. (1392). بررسی ارتباط ناامنی غذایی با ابتلا به سندرم متابولیک در زنان. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 13(2), 144-152. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5110-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622845 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: ناامنی غذایی بهصورت دسترسی محدود به غذای کافی در همه اوقات برای یک زندگی فعال و سالم تعریف میشود. سندرم متابولیک یا سندرم مقاومت به انسولین مجموعهای از عوامل خطر قلبی شامل اختلال در لیپیدهای خون، عدم تحمل گلوکز، چاقی شکمی و پرفشاری خون میباشد. مطالعات اخیر بیانگر شیوع گسترده ناامنی غذایی و سندرم متابولیک در مناطق مختلف ایران است. تاکنون مطالعهای برای بررسی رابطه ناامنی غذایی و سندرم متابولیک در ایران انجام نشده است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط ناامنی غذایی با ابتلا به سندرم متابولیک در زنان انجام شد.
روشها: در این مطالعه 130 زن 30 تا 60 ساله مبتلا به سندرم متابولیک بهعنوان مورد مراجعه کننده به درمانگاههای دانشگاه علوم پزشکی شیراز و 130 زن غیرمبتلا مراجعه کننده به همان درمانگاهها بهعنوان شاهد انتخاب شدند. بررسی ناامنی غذایی با پرسشنامه وضعیت امنیت غذایی خانوارِ سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA) انجام و سندرم متابولیک بر اساس معیار هیأت درمانی بزرگسالان 3 (ATP III) تعریف شد.
یافتهها: میزان شیوع ناامنی غذایی در گروه مورد 2/69% و در گروه شاهد 4/45% بود(001/0>P). بعد از آنالیز رگرسیون لجستیک چند متغیره، ناامنی غذایی با سندرم متابولیک بهطور مستقل مرتبط بود (نسبت شانس 2/3 و فاصله اطمینان 95%: 9/1تا 6/5) (05/0P<).
نتیجهگیری: ناامنی غذایی یکی از عوامل خطر برای سندرم متابولیک است. لذا برنامهریزان باید به کاهش ناامنی غذایی در جامعه بهویژه زنان از طریق بهبود وضعیت اقتصادی و اصلاح الگوهای غذایی خانوار توجه داشته باشند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | ناامنی غذایی | fa_IR |
| dc.subject | سندرم متابولیک | fa_IR |
| dc.subject | زنان | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی ارتباط ناامنی غذایی با ابتلا به سندرم متابولیک در زنان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحصیلات تکمیلی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 144 | |
| dc.citation.epage | 152 | |