بررسی ارتباط ناامنی غذایی با ابتلا به سندرم متابولیک در زنان
(ندگان)پدیدآور
عزیزی, سمانهصدرزاده یگانه, هالهحسینی, مصطفیدانشی مسکونی, میلاد
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: ناامنی غذایی بهصورت دسترسی محدود به غذای کافی در همه اوقات برای یک زندگی فعال و سالم تعریف میشود. سندرم متابولیک یا سندرم مقاومت به انسولین مجموعهای از عوامل خطر قلبی شامل اختلال در لیپیدهای خون، عدم تحمل گلوکز، چاقی شکمی و پرفشاری خون میباشد. مطالعات اخیر بیانگر شیوع گسترده ناامنی غذایی و سندرم متابولیک در مناطق مختلف ایران است. تاکنون مطالعهای برای بررسی رابطه ناامنی غذایی و سندرم متابولیک در ایران انجام نشده است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط ناامنی غذایی با ابتلا به سندرم متابولیک در زنان انجام شد.
روشها: در این مطالعه 130 زن 30 تا 60 ساله مبتلا به سندرم متابولیک بهعنوان مورد مراجعه کننده به درمانگاههای دانشگاه علوم پزشکی شیراز و 130 زن غیرمبتلا مراجعه کننده به همان درمانگاهها بهعنوان شاهد انتخاب شدند. بررسی ناامنی غذایی با پرسشنامه وضعیت امنیت غذایی خانوارِ سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA) انجام و سندرم متابولیک بر اساس معیار هیأت درمانی بزرگسالان 3 (ATP III) تعریف شد.
یافتهها: میزان شیوع ناامنی غذایی در گروه مورد 2/69% و در گروه شاهد 4/45% بود(001/0>P). بعد از آنالیز رگرسیون لجستیک چند متغیره، ناامنی غذایی با سندرم متابولیک بهطور مستقل مرتبط بود (نسبت شانس 2/3 و فاصله اطمینان 95%: 9/1تا 6/5) (05/0PP). بعد از آنالیز رگرسیون لجستیک چند متغیره، ناامنی غذایی با سندرم متابولیک بهطور مستقل مرتبط بود (نسبت شانس 2/3 و فاصله اطمینان 95%: 9/1تا 6/5) (05/0P
کلید واژگان
ناامنی غذاییسندرم متابولیک
زنان
عمومى
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-01-011392-10-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
مرکز تحصیلات تکمیلی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهراندانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
شاپا
2345-40082345-4016



