| dc.contributor.author | قنادی اصل, فاطمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:40:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:40:47Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:40:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:40:47Z | |
| dc.date.issued | 2018-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قنادی اصل, فاطمه. (1397). ناامنی غذایی در بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به کلینیک تغذیه در شهر اردبیل. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 17(5), 257-263. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5643-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622752 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: ناامنی غذایی با کنترل ضعیف قند خون همراه است. از این رو، مطالعهی حاضر با هدف تعیین امنیت غذایی در بیماران دیابتی نوع دو در اردبیل انجام شد.
روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 153 بیمار دیابتی نوع دو (98 زن و 55 مرد) در اولین ویزیت خود در کلینیک تغذیه در سال 1395 انتخاب شدند. مشارکت کنندگان بعد از اندازهگیری وزن و قد، پرسشنامههای ثبت غذایی سه روز (2 روز عادی و یک روز تعطیل) را تکمیل کردند. با استفاده از نرمافزار آنالیز غذایی N4 مقدار دریافت انرژی، درشت مغذیها و ریزمغذیها محاسبه شد. ناامنی غذایی با مقایسهی مقادیر دریافت مواد مغذی با مقادیر مجاز توصیه شده اندازهگیری شد. از آزمونهای تی تک نمونهای و تی مستقل برای انجام مقایسه استفاده شد.
یافتهها: میانگین سن، مدت بیماری و نمایهی تودهی بدنی مشارکت کنندگان بهترتیب 36/7±56/49 (سال)، 46/5±34/6 (سال) و 25/4±55/28 (کیلوگرم بر مترمربع) بود. فقط 6/19 درصد مشارکت کنندگان در محدودهی طبیعی وزن قرار داشتند. میانگین مصرف انرژی 59/515± 20/1922 کیلوکالری در روز بود. کربوهیدرات، پروتئین و چربی بهترتیب 26/63، 86/14 و 88/21 درصد انرژی دریافتی را تشکیل دادند. مصرف ریز مغذیها (کلسیم، منیزیم، ویتامینهای A، E و C) کمتر از مقادیر مجاز توصیه شده بود.
نتیجهگیری: ناامنی غذایی بهویژه در مصرف کلسیم، منیزیم، ویتامینهای A، E و C در بیماران دیابتی نوع دو شایع بود. توصیه میشود این بیماران برای مقادیر مورد نیاز رژیمیشان آموزش داده شوند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | بیماران دیابتی نوع دو | fa_IR |
| dc.subject | دریافت مواد مغذی | fa_IR |
| dc.subject | ناامنی غذایی | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | ناامنی غذایی در بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به کلینیک تغذیه در شهر اردبیل | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکدهی علوم کشاورزی و منابع طبیعی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 17 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 257 | |
| dc.citation.epage | 263 | |