نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمصلحی, نازنینfa_IR
dc.contributor.authorحسینی-اصفهانی, فیروزهfa_IR
dc.contributor.authorحسین پناه, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorحجت, پروانهfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:40:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:40:35Z
dc.date.available1399-08-23T16:40:35Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:40:35Z
dc.date.issued2016-01-01en_US
dc.date.issued1394-10-11fa_IR
dc.identifier.citationمصلحی, نازنین, حسینی-اصفهانی, فیروزه, حسین پناه, فرهاد, میرمیران, پروین, حجت, پروانه, عزیزی, فریدون. (1394). الگوی غذایی بر پایه غلات کامل و حبوبات و خطر ابتلا به دیابت نوع دو. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 15(2), 120-129.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5331-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622725
dc.description.abstractمقدمه: مطالعه حاضر به‌منظور شناسایی الگوهای غذایی غالب در افراد بزرگسال ایرانی و ارتباط آن با خطر دیابت نوع دو انجام شد. روش‌ها: این مطالعه‌ مورد-شاهدی آشیانه‌ای، در قالب مطالعه‌ قند و لیپید تهران در 698 زن و مرد بزرگسال با میانگین سنی 0/12±6/43 سال انجام شد. افراد گروه مورد شامل افرادی بودند که در ابتدای مطالعه سالم و در طی آزمون‌های پیگیری، مبتلا به دیابت نوع دو شدند و دارای داده‌های غذایی نیز بودند. برای هر مورد، 3 نفر به‌عنوان شاهد انتخاب و از نظر سن، جنس و ماه خونگیری همسان شدند. تعیین الگوهای غذایی به روش تحلیل عاملی و ارتباط میزان پیروی از هریک از الگوهای غذایی با ابتلا به دیابت با روش رگرسیون لجستیک شرطی انجام شد. یافته‌ها: سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد. پس از کنترل عوامل خطر ابتلا به دیابت، نسبت شانس ابتلا به دیابت نوع دو، به ازای هر یک انحراف معیار افزایش در امتیاز الگوی غذایی حاوی مقادیر بالای غلات کامل، حبوبات، تخم‌مرغ و گوشت قرمز (الگوی غذایی سنتی ) کاهش معنی‌داری داشت (نسبت شانس : 82/0 ، فاصله اطمینان 99/0-67/0). نتیجه‌گیری: الگوی غذایی حاوی مقادیر بالای غلات کامل و حبوبات ممکن است بتواند خطر بروز دیابت نوع دو را کاهش دهد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectدیابت نوع دوfa_IR
dc.subjectالگوهای غذاییfa_IR
dc.subjectمطالعه مورد-شاهدی آشیانه‌ایfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleالگوی غذایی بر پایه غلات کامل و حبوبات و خطر ابتلا به دیابت نوع دوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسمfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسمfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسمfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آموزشی تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشورfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسمfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسمfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue2
dc.citation.spage120
dc.citation.epage129


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد