الگوی غذایی بر پایه غلات کامل و حبوبات و خطر ابتلا به دیابت نوع دو
(ندگان)پدیدآور
مصلحی, نازنینحسینی-اصفهانی, فیروزهحسین پناه, فرهادمیرمیران, پروینحجت, پروانهعزیزی, فریدون
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: مطالعه حاضر بهمنظور شناسایی الگوهای غذایی غالب در افراد بزرگسال ایرانی و ارتباط آن با خطر دیابت نوع دو انجام شد.
روشها: این مطالعه مورد-شاهدی آشیانهای، در قالب مطالعه قند و لیپید تهران در 698 زن و مرد بزرگسال با میانگین سنی 0/12±6/43 سال انجام شد. افراد گروه مورد شامل افرادی بودند که در ابتدای مطالعه سالم و در طی آزمونهای پیگیری، مبتلا به دیابت نوع دو شدند و دارای دادههای غذایی نیز بودند. برای هر مورد، 3 نفر بهعنوان شاهد انتخاب و از نظر سن، جنس و ماه خونگیری همسان شدند. تعیین الگوهای غذایی به روش تحلیل عاملی و ارتباط میزان پیروی از هریک از الگوهای غذایی با ابتلا به دیابت با روش رگرسیون لجستیک شرطی انجام شد.
یافتهها: سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد. پس از کنترل عوامل خطر ابتلا به دیابت، نسبت شانس ابتلا به دیابت نوع دو، به ازای هر یک انحراف معیار افزایش در امتیاز الگوی غذایی حاوی مقادیر بالای غلات کامل، حبوبات، تخممرغ و گوشت قرمز (الگوی غذایی سنتی ) کاهش معنیداری داشت (نسبت شانس : 82/0 ، فاصله اطمینان 99/0-67/0).
نتیجهگیری: الگوی غذایی حاوی مقادیر بالای غلات کامل و حبوبات ممکن است بتواند خطر بروز دیابت نوع دو را کاهش دهد.
کلید واژگان
دیابت نوع دوالگوهای غذایی
مطالعه مورد-شاهدی آشیانهای
تخصصي
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-01-011394-10-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسممرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم
مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم
گروه آموزشی تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم
مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم
شاپا
2345-40082345-4016



