نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسلیمانی, سولمازfa_IR
dc.contributor.authorمعین, سهیلاfa_IR
dc.contributor.authorیوسف زادی, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorامراللهی بیوکی, نرگسfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:40:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:40:33Z
dc.date.available1399-08-23T16:40:33Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:40:33Z
dc.date.issued2016-01-01en_US
dc.date.issued1394-10-11fa_IR
dc.identifier.citationسلیمانی, سولماز, معین, سهیلا, یوسف زادی, مرتضی, امراللهی بیوکی, نرگس. (1394). بررسی اثر عصاره‌های مختلف توتیای دریایی Echinometra mathaei بر فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 15(2), 75-83.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5330-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622720
dc.description.abstractچکیده مقدمه: توتیاهای دریایی به شاخه خارپوستان (Echinodermata) از بی‌مهرگان دریایی تعلق دارند که دارای خواص زیستی متعددی می‌باشد. دیابت شیرین، شایع‌ترین بیماری متابولیک در جهان است که شامل گروهی از اختلالات متابولیسمی با درجات متفاوت می‌باشد و اولین مشخصه آن افزایش سطح گلوکز در خون است. هدف از مطالعه پیش‌رو، بررسی خاصیت ضددیابتی به روش ارزیابی مهار فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز توسط ارگان‌های مختلف، مایع سلومیک (CF و CL) و رنگدانه پوسته و خار توتیای دریایی E. mathaei می‌باشد. روش‌ها: در مطالعه آزمایشگاهی، عصاره‌های بافت‌های مختلف (خار، پوسته، گناد و فانوس ارسطو) توتیای دریایی با استفاده از سه حلال ان- هگزان، اتیل‌استات و متانول، براساس افزایش قطبیت جدا گردیدند. مایع سلومیک با روش بافره و رنگدانه پوسته و خار به کمک HCl از توتیای دریایی استخراج شد. سپس فعالیت ضددیابتی با آزمون مهارکنندگی آنزیم آلفاآمیلاز انجام شد. یافته‌ها: طبق نتایج به‌دست آمده، سلول‌های آزاد مایع سلومیک، سلوموسیت لیزات و رنگدانه پوسته توتیای دریایی دارای میزان بالایی از مهار آنزیم آلفاآمیلاز می‌باشند. نتایج اختلاف معنی‌داری در سطح احتمال 05/0P< را نشان می‌دهد. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نیز نشان داد که توتیای دریایی E. mathaei به‌علت دارا بودن فعالیت بالای آنتی‌اکسیدانی و هم‌چنین ترکیبات فلاونوئیدی، دارای اثر مهاری روی آنزیم آلفاآمیلاز می‌باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectمهار آنزیم آلفاآمیلازfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectتوتیای دریاییfa_IR
dc.subjectEchinometra mathaeifa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبررسی اثر عصاره‌های مختلف توتیای دریایی Echinometra mathaei بر فعالیت آنزیم آلفاآمیلازfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریاییfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات فراوری گیاهان داروئیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریاییfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریاییfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue2
dc.citation.spage75
dc.citation.epage83


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد