بررسی اثر عصارههای مختلف توتیای دریایی Echinometra mathaei بر فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز
(ندگان)پدیدآور
سلیمانی, سولمازمعین, سهیلایوسف زادی, مرتضیامراللهی بیوکی, نرگس
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
مقدمه: توتیاهای دریایی به شاخه خارپوستان (Echinodermata) از بیمهرگان دریایی تعلق دارند که دارای خواص زیستی متعددی میباشد. دیابت شیرین، شایعترین بیماری متابولیک در جهان است که شامل گروهی از اختلالات متابولیسمی با درجات متفاوت میباشد و اولین مشخصه آن افزایش سطح گلوکز در خون است. هدف از مطالعه پیشرو، بررسی خاصیت ضددیابتی به روش ارزیابی مهار فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز توسط ارگانهای مختلف، مایع سلومیک (CF و CL) و رنگدانه پوسته و خار توتیای دریایی E. mathaei میباشد.
روشها: در مطالعه آزمایشگاهی، عصارههای بافتهای مختلف (خار، پوسته، گناد و فانوس ارسطو) توتیای دریایی با استفاده از سه حلال ان- هگزان، اتیلاستات و متانول، براساس افزایش قطبیت جدا گردیدند. مایع سلومیک با روش بافره و رنگدانه پوسته و خار به کمک HCl از توتیای دریایی استخراج شد. سپس فعالیت ضددیابتی با آزمون مهارکنندگی آنزیم آلفاآمیلاز انجام شد.
یافتهها: طبق نتایج بهدست آمده، سلولهای آزاد مایع سلومیک، سلوموسیت لیزات و رنگدانه پوسته توتیای دریایی دارای میزان بالایی از مهار آنزیم آلفاآمیلاز میباشند. نتایج اختلاف معنیداری در سطح احتمال 05/0P
کلید واژگان
مهار آنزیم آلفاآمیلازدیابت
توتیای دریایی
Echinometra mathaei
تخصصي
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-01-011394-10-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریاییمرکز تحقیقات فراوری گیاهان داروئی
گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی
گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی
شاپا
2345-40082345-4016



