| dc.contributor.author | عمرانی, غلامحسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | مظلوم, زهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | سوید, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | رشیدی, علی اشرف | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:38:39Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:38:39Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:38:39Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:38:39Z | |
| dc.date.issued | 2003-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1382-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عمرانی, غلامحسین, مظلوم, زهره, سوید, محمود, رشیدی, علی اشرف. (1382). اثر اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 برکنترل قند و چربی های خون. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 2(1), 11-16. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5013-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622465 | |
| dc.description.abstract | مقدمه : عوارض آترواسکلروز از علل شایع مرگ و میر در بیماران دیابتی نوع 2 است. بر پایه بررسی های همهگیرشناختی، مصرف اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 باعث کاهش بیماریهای قلبی - عروقی میشود. در مورد برخی آثار متابولیک این مواد در بیماران دیابتی نتایج بررسیها متناقض بوده است. هدف از این مطالعه بررسی آثار متابولیک این ترکیبات در یک گروه از بیماران دیابتی ایرانی بوده است. روشها: پنجاه بیمار دیابتی (20 مرد و 30 زن) با میانگین سنی 3/7 49 سال بهطور تصادفی به دو گروه مورد (case) و شاهد (control) تقسیم شدند. در ابتدای ورود به مطالعه غلظتهای قند و چربی های خون، فشار خون و وزن بیماران اندازهگیری شد. بیماران گروه شاهد رژیم غذایی و بیماران گروه مورد رژیم غذایی و روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 به مدت 3 ماه دریافت کردند. در پایان مجدداً پارامترهای اولیه اندازه گیری و مقایسه شد.
یافتهها: اسیدهای چرب غیراشباع باعث کاهش معنی دار در غلظت تریگلیسریدهای خون در گروه مورد گردید (001/0 < p). وزن ، قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله نیز اگر چه در این گروه کاهش داشتند، در مقایسه با گروه شاهد، این تغییرات بیاهمیت بود. کلسترول تام، HDL و LDL تغییری نداشتند. دوز داروهای کاهنده قند خون در هر دو گروه ثابت نگه داشته شد.
نتیجهگیری: اسیدهای چرب امگا- 3 را میتوان بهعنوان کاهنده تریگلیسریدهای خون در بیماران دیابتی نوع 2 توصیه نمود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 | fa_IR |
| dc.subject | روغن ماهی | fa_IR |
| dc.subject | تری گلیسرید | fa_IR |
| dc.subject | کلسترول | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | اثر اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 برکنترل قند و چربی های خون | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 2 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 11 | |
| dc.citation.epage | 16 | |