نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعمرانی, غلامحسینfa_IR
dc.contributor.authorمظلوم, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorسوید, محمودfa_IR
dc.contributor.authorرشیدی, علی اشرفfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:38:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:38:39Z
dc.date.available1399-08-23T16:38:39Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:38:39Z
dc.date.issued2003-05-01en_US
dc.date.issued1382-02-11fa_IR
dc.identifier.citationعمرانی, غلامحسین, مظلوم, زهره, سوید, محمود, رشیدی, علی اشرف. (1382). اثر اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 برکنترل قند و چربی های خون. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 2(1), 11-16.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5013-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622465
dc.description.abstractمقدمه : عوارض آترواسکلروز از علل شایع مرگ و میر در بیماران دیابتی نوع 2 است. بر پایه بررسی های همه‎گیرشناختی، مصرف اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 باعث کاهش بیماریهای قلبی - عروقی می‎شود. در مورد برخی آثار متابولیک این مواد در بیماران دیابتی نتایج بررسی‎ها متناقض بوده است. هدف از این مطالعه بررسی آثار متابولیک این ترکیبات در یک گروه از بیماران دیابتی ایرانی بوده است. روشها: پنجاه بیمار دیابتی (20 مرد و 30 زن) با میانگین سنی 3/7  49 سال به‎طور تصادفی به دو گروه مورد (case) و شاهد (control) تقسیم شدند. در ابتدای ورود به مطالعه غلظت‎های قند و چربی های خون، فشار خون و وزن بیماران اندازه‎گیری شد. بیماران گروه شاهد رژیم غذایی و بیماران گروه مورد رژیم غذایی و روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 به مدت 3 ماه دریافت کردند. در پایان مجدداً پارامترهای اولیه اندازه گیری و مقایسه شد.   یافته‎ها: اسیدهای چرب غیراشباع باعث کاهش معنی دار در غلظت تری‎گلیسریدهای خون در گروه مورد گردید (001/0 < p). وزن ، قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله نیز اگر چه در این گروه کاهش داشتند، در مقایسه با گروه شاهد، این تغییرات بی‎اهمیت بود. کلسترول تام، HDL و LDL تغییری نداشتند. دوز داروهای کاهنده قند خون در هر دو گروه ثابت نگه داشته شد. نتیجه‎گیری:‌ اسیدهای چرب امگا- 3 را می‎توان به‎عنوان کاهنده تری‎گلیسریدهای خون در بیماران دیابتی نوع 2 توصیه نمود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subject‌ اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3fa_IR
dc.subjectروغن ماهیfa_IR
dc.subjectتری گلیسریدfa_IR
dc.subjectکلسترولfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleاثر اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 برکنترل قند و چربی های خونfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue1
dc.citation.spage11
dc.citation.epage16


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد