اثر اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 برکنترل قند و چربی های خون
(ندگان)پدیدآور
عمرانی, غلامحسینمظلوم, زهرهسوید, محمودرشیدی, علی اشرف
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه : عوارض آترواسکلروز از علل شایع مرگ و میر در بیماران دیابتی نوع 2 است. بر پایه بررسی های همهگیرشناختی، مصرف اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 باعث کاهش بیماریهای قلبی - عروقی میشود. در مورد برخی آثار متابولیک این مواد در بیماران دیابتی نتایج بررسیها متناقض بوده است. هدف از این مطالعه بررسی آثار متابولیک این ترکیبات در یک گروه از بیماران دیابتی ایرانی بوده است. روشها: پنجاه بیمار دیابتی (20 مرد و 30 زن) با میانگین سنی 3/7 49 سال بهطور تصادفی به دو گروه مورد (case) و شاهد (control) تقسیم شدند. در ابتدای ورود به مطالعه غلظتهای قند و چربی های خون، فشار خون و وزن بیماران اندازهگیری شد. بیماران گروه شاهد رژیم غذایی و بیماران گروه مورد رژیم غذایی و روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 به مدت 3 ماه دریافت کردند. در پایان مجدداً پارامترهای اولیه اندازه گیری و مقایسه شد.
یافتهها: اسیدهای چرب غیراشباع باعث کاهش معنی دار در غلظت تریگلیسریدهای خون در گروه مورد گردید (001/0
کلید واژگان
دیابت نوع 2 اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3
روغن ماهی
تری گلیسرید
کلسترول
عمومى
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2003-05-011382-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانشاپا
2345-40082345-4016



