بررسی اثر موسیلاژ گیاه بامیه بر میزان گلوکز و چربیهای سرم و بازسازی سلولهای بتای موشهای صحرایی دیابتی شده با استرپتوزتوسین
(ندگان)پدیدآور
کرم پور قبچاق, زهراابطحی فروشانی, میثمفرخی, فرح
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: با توجه به پیشرفت روزافزون دیابت و استفاده از داروهای جایگزین و کم خطر گیاهی، در این مطالعه اثر ﻣﻮﺳﻴﻼژ استخراج شده از غلاف میوه بامیه ﺑﺮ میزان گلوکز و چربیهای سرم و بازسازی سلولهای بتای پانکراس در موشهای صحرایی دیابتی شده با استرپتوزتوسین بررسی شد.
روشها: در اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪی تجربی 24 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار استفاده شد. رتها بهطور تصادفی در 4 گروه 6 تایی شامل: شاهد نرمال، شاهد دیابتی و دو گروه دیابتی تیمار شده (خوراکی) با دوزهای 300 و 500 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن از موسیلاژ گیاه بامیه قرار گرفتند. پس از تهیه و تأیید گونه گیاه بامیه، استخراج موسیلاژ از غلاف سبز رنگ میوه توسط دستگاه تبخیر در خلاء انجام شد. سه گروه شاهد دیابتی و گروههای دیابتی تحت تیمار در آغاز دوره با تزریق درون صفاقی mg/kg 60 استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. پس از طی دورهی تیمار (4 هفته)، با استفاده از خونگیری از قلب، سطوح سرمی گلوکز، LDL، HDL، کلسترول تام و تریگلیسرید در گروههای مود مطالعه اندازهگیری شد. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ، هیستوپاتولوژی جزایر لانگرهانس در چهار گروه با استفاده از روش رنگآمیزی H&E مورد بررسی قرار گرفت. دادهها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمونهای آماری ANOVA و Tukey تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج حاکی از افزایش معنیدار (05/0P
کلید واژگان
دیابتاﺳﺘﺮﭘﺘﻮزوﺗﻮﺳﻴﻦ
موسیلاژ گیاه بامیه
گلوکز
پروفایل لیپیدی
تخصصي
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-01-011397-10-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه ارومیه ، ارومیه، ایرانگروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه ارومیه ،ارومیه، ایران
شاپا
2345-40082345-4016



