| dc.contributor.author | عطایی جعفری, عسل | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | علوی مجد, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | طاهباز, فریده | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:38:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:38:33Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:38:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:38:33Z | |
| dc.date.issued | 2007-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عطایی جعفری, عسل, حسینی, سعید, علوی مجد, حمید, طاهباز, فریده. (1386). بررسی میزان تاثیر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر سطح چربی های خون در افراد هیپرکلسترولمیک و نورموکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 7(2), 239-244. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-286-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622452 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: شیر و فرآورده های تخمیری آن با اثرات هیپوکلسترولمیک احتمالی شناخته شده اند. در این مطالعه، اثرات هیپوکلسترولمیک جایگزین کردن شیر را با دو نوع ماست معمولی و ماست پروبیوتیک، در دو گروه افراد نورموکلسترولمیک (N) و هیپرکلسترولمیک (H) مقایسه کردیم. روشها: 28 فرد با سطح کلسترول mg/dl280-160 انتخاب شدند و به مدت 2 هفته ماست مصرف نکردند و روزانه g300 شیر به رژیم آنان اضافه شد. چربی های خون اندازه گیری شد و افراد بطور تصادفی در گروههای ماست معمولی یا پروبیوتیک قرار گرفتند و به مدت 6 هفته، g/d300 از ماست ها را به جای شیر استفاده کردند. در پایان، اندازه گیری چربی های خون تکرار شد. افراد در هر دو گروه، بر اساس سطح اولیه کلسترول به دو زیرگروه N (کلسترولmg/dl>220) و H (کلسترول≥mg/dl220) تقسیم شدند و تغییرات چربی های خون بین این زیرگروهها در هر گروه آزمایشی، مقایسه شد. یافته ها: با مصرف ماست معمولی به جای شیر، سطح کلسترول تام وLDL-C در زیر گروه H نسبت به N کاهش یافت که کاهش LDL-C معنی دار بود (033/0 = P). اثر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک بر کاهش سطح کلسترول تام و LDL-C، در زیر گروه H نسبت به Nبیش از اثر ماست معمولی بود (028/0=P و014/0=P در سطح کلسترول تام وLDL-C ). نتیجه گیری: هر چه سطح کلسترول خون بالاتر باشد، مصرف ماست و بهویژه ماست پروبیوتیک به جای شیر در رژیم غذایی سودمندتر خواهد بود. توصیه می شود منبع لبنیات در رژیم افراد هیپرکلسترولمیک، بیشتر از ماست تامین شود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | شیر | fa_IR |
| dc.subject | ماست معمولی | fa_IR |
| dc.subject | ماست پروبیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | هیپرکلسترولمیک | fa_IR |
| dc.subject | نورموکلسترولمیک | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی میزان تاثیر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر سطح چربی های خون در افراد هیپرکلسترولمیک و نورموکلسترولمیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 239 | |
| dc.citation.epage | 244 | |