بررسی میزان تاثیر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر سطح چربی های خون در افراد هیپرکلسترولمیک و نورموکلسترولمیک
(ندگان)پدیدآور
عطایی جعفری, عسلحسینی, سعیدعلوی مجد, حمیدطاهباز, فریده
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: شیر و فرآورده های تخمیری آن با اثرات هیپوکلسترولمیک احتمالی شناخته شده اند. در این مطالعه، اثرات هیپوکلسترولمیک جایگزین کردن شیر را با دو نوع ماست معمولی و ماست پروبیوتیک، در دو گروه افراد نورموکلسترولمیک (N) و هیپرکلسترولمیک (H) مقایسه کردیم. روشها: 28 فرد با سطح کلسترول mg/dl280-160 انتخاب شدند و به مدت 2 هفته ماست مصرف نکردند و روزانه g300 شیر به رژیم آنان اضافه شد. چربی های خون اندازه گیری شد و افراد بطور تصادفی در گروههای ماست معمولی یا پروبیوتیک قرار گرفتند و به مدت 6 هفته، g/d300 از ماست ها را به جای شیر استفاده کردند. در پایان، اندازه گیری چربی های خون تکرار شد. افراد در هر دو گروه، بر اساس سطح اولیه کلسترول به دو زیرگروه N (کلسترولmg/dl>220) و H (کلسترول≥mg/dl220) تقسیم شدند و تغییرات چربی های خون بین این زیرگروهها در هر گروه آزمایشی، مقایسه شد. یافته ها: با مصرف ماست معمولی به جای شیر، سطح کلسترول تام وLDL-C در زیر گروه H نسبت به N کاهش یافت که کاهش LDL-C معنی دار بود (033/0 = P). اثر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک بر کاهش سطح کلسترول تام و LDL-C، در زیر گروه H نسبت به Nبیش از اثر ماست معمولی بود (028/0=P و014/0=P در سطح کلسترول تام وLDL-C ). نتیجه گیری: هر چه سطح کلسترول خون بالاتر باشد، مصرف ماست و بهویژه ماست پروبیوتیک به جای شیر در رژیم غذایی سودمندتر خواهد بود. توصیه می شود منبع لبنیات در رژیم افراد هیپرکلسترولمیک، بیشتر از ماست تامین شود.
کلید واژگان
شیرماست معمولی
ماست پروبیوتیک
هیپرکلسترولمیک
نورموکلسترولمیک
عمومى
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2007-09-011386-06-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهرانمرکز تحقیقات غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
شاپا
2345-40082345-4016



