| dc.contributor.author | روغنی, مهرداد | fa_IR |
| dc.contributor.author | بلوچ نژاد مجرد, توراندخت | fa_IR |
| dc.contributor.author | طاهری, ثمانه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:38:29Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:38:30Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:38:29Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:38:30Z | |
| dc.date.issued | 2007-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | روغنی, مهرداد, بلوچ نژاد مجرد, توراندخت, طاهری, ثمانه. (1386). اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه قره قاط سیاه بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 7(2), 151-158. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-277-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622443 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: کاهش سطح گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. در بررسی حاضر اثر مصرف خوراکی قره قاط بر میزان گلوکز و لیپیدهای سرم موش صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت. روشها: موشهای صحرایی ماده به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با قره قاط، دیابتی و دیابتی تحت درمان با قره قاط تقسیم شدند. دو گروه تحت تیمار با قره قاط، پودر گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش (25/6%) را به مدت 4 هفته دریافت نمودند. میزان گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول تام، کلسترول LDL و HDL سرم قبل از بررسی و در هفته های دوم و چهارم پس از بررسی تعیین گردید. یافتهها: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان داد (001/0P<) و در گروه دیابتی تحت درمان با قره قاط کاهش معنی دار در مقایسه با گروه دیابتی مشاهده شد (01/0P<). بهعلاوه سطح تری گلیسرید در هفته چهارم در گروه دیابتی تحت درمان در مقایسه با گروه دیابتی بطور معنی دار پایینتر بود (05/0P<). از طرف دیگر در خصوص کلسترول تام، کلسترول HDL و LDL، تغییر معنی دار در مقایسه با گروه دیابتی مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف خوراکی بخش هوایی قره قاط در مدل تجربی دیابت قندی دارای اثر هیپوگلیسمیک بوده و موجب تغییر سودمند در مورد تری گلیسیرید سرم می گردد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | قره قاط | fa_IR |
| dc.subject | گلوکز | fa_IR |
| dc.subject | لیپید | fa_IR |
| dc.subject | دیابت قندی | fa_IR |
| dc.subject | موش صحرایی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه قره قاط سیاه بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه فیزیولوژی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیماریهای دهان، فک و صورت، دانشکدهی دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 151 | |
| dc.citation.epage | 158 | |