اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه قره قاط سیاه بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی
(ندگان)پدیدآور
روغنی, مهردادبلوچ نژاد مجرد, توراندختطاهری, ثمانه
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: کاهش سطح گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. در بررسی حاضر اثر مصرف خوراکی قره قاط بر میزان گلوکز و لیپیدهای سرم موش صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت. روشها: موشهای صحرایی ماده به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با قره قاط، دیابتی و دیابتی تحت درمان با قره قاط تقسیم شدند. دو گروه تحت تیمار با قره قاط، پودر گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش (25/6%) را به مدت 4 هفته دریافت نمودند. میزان گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول تام، کلسترول LDL و HDL سرم قبل از بررسی و در هفته های دوم و چهارم پس از بررسی تعیین گردید. یافتهها: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان داد (001/0P
کلید واژگان
قره قاطگلوکز
لیپید
دیابت قندی
موش صحرایی
عمومى
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2007-09-011386-06-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه فیزیولوژی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهدگروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران
گروه بیماریهای دهان، فک و صورت، دانشکدهی دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران
شاپا
2345-40082345-4016



