مرور دوره 4, شماره 3 بر اساس عنوان

  • بررسی اثر خرما از نوع رطب بر روی قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع یک 

    رزاقی آذر, مریم؛ نوری, نازنین؛ افشاریان, کامران (دانشگاه علوم پزشکی تهران, 2005-05-01)
    نقش تغذیه در کنترل متابولیک بیماران مبتلا به دیابت به اثبات رسیده است. کنترل خوب متابولیک، از عوارض دیررس بیماری دیابت پیشگیری می‌کند. بیماران دیابتی از خوردن مواد شیرین محروم هستند و با توجه به اثر کربوهیدرات‌های مختلف ...

  • بررسی فراوانی جهش های DNA میتوکندریایی در دیابت نوع دو 

    لاریجانی, باقر؛ هوشمند, مسعود؛ سلطان‌دراج, قمر؛ درویش‌زاده, فرزانه (دانشگاه علوم پزشکی تهران, 2005-05-01)
    میتوکندری یکی از ارگان‌های داخل سلولی است که DNA مخصوص به خود دارد. تا کنون تعدادی بیماری ناشی از جهش mtDNA گزارش شده است. یکی از این جهش‌ها، جهش A3243G و حذف 5kb می‌باشد. عواقب این جهش‌های ژنی طیفی از بیماری‌ها را بوجود ...

  • تغییرات فصلی لیپیدهای سرم در بالغین: مطالعه قند و لیپید تهران 

    حدائق, فرزاد؛ هراتی, هادی؛ عزیزی, فریدون (دانشگاه علوم پزشکی تهران, 2005-05-01)
    مطالعات متعدد وجود تغییرات فصلی در میزان لیپیدهای سرمی را با سازوکارهای ناشناخته نشان داده‌اند. همچنین اختلاف در شیوع افراد دارای اختلالات لیپیدی در هر یک از فصول سال موضوع دیگری است که در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی ...

  • فراوانی دیابت نوع دو در ایران در سال 1380 

    لاریجانی, باقر؛ ابوالحسنی, فرید؛ مهاجری تهرانی, محمدرضا؛ طباطبایی, عذرا (دانشگاه علوم پزشکی تهران, 2005-05-01)
    دیابت، بیماری متابولیک مزمنی است که منجر به صدمه به ارگان‌های مختلف فرد مبتلا و کاهش طول عمر وی می‌شود. این بیماری به دلیل افزایش سن جمعیت، افزایش رشدجمعیت، افزایش شیوع چاقی به علت کم‌تحرکی، مصرف بیشتر قندهای ساده وغذاهای ...

  • لپتین: هورمون نویافته بافت چربی و اثرات آن بر چاقی 

    لاریجانی, باقر؛ قدسی, مریم (دانشگاه علوم پزشکی تهران, 2005-05-01)
    کشف لپتین که هورمونی 16 کیلو دالتونی ترشح یابنده از بافت چربی سفید است، علاقه بسیاری را برای تنظیم دریافت و مصرف انرژی برانگیخت؛ چرا که این هورمون در حیوانات و انسان، نقش تنظیم کننده دریافت غذا، مصرف انرژی و تعادل انرژی ...

  • مقایسه اثر مصرف نوعی ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر سطح کلسترول سرم افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی خفیف تا متوسط 

    عطایی جعفری, عسل؛ طاهباز, فریده؛ علوی مجد, حمید؛ جودکی, حسن (دانشگاه علوم پزشکی تهران, 2005-05-01)
    بیماری‌های قلبی عروقی، مهمترین عامل مرگ و میر در کشور هستند و هیپرکلسترولمی از عوامل خطر اصلی این بیماری‌ها محسوب می شود. تا حدس می‌توان این مشکل را با تغییراتی در برنامه غذایی و از جمله مصرف فرآورده های لبنی تخمیری و ...

  • مقایسه فارماکوکینتیک شکل خوراکی انسولین تهیه شده از پلیمرهای SPH و SPHC با انسولین رگولار در داوطلبین سالم 

    محسنی, فریبا؛ حسام, منصوره؛ عابدین درکوش, فرید؛ محمودی, محمود؛ روئینی, محمد رضا؛ باستان حق, محمد حسن؛ لاریجانی, باقر؛ رفیعی تهرانی, مرتضی (دانشگاه علوم پزشکی تهران, 2005-05-01)
    تمامی روش‌های رایج تجویز انسولین غیر فیزیولوژیک بوده و انسولین بعلت داشتن ساختمان پپتیدی به‌راحتی قابل جذب از دستگاه گوارش نمی باشد. در مطالعه حاضر یکی از شیوه‌های نوین دارورسانی خوراکی برای انتقال انسولین در انسان مورد ...

  • مقایسه میزان فراوانی سلیاک در بیماران دیابتیک نوع یک با افراد غیر دیابتیک سالم 

    شیخ الاسلامی, همایون؛ بوستانی, کمال؛ هاشمی پور, سیما؛ حاج منوچهری, فاطمه؛ ضیائی, امیر (دانشگاه علوم پزشکی تهران, 2005-05-01)
    تحقیقات متعدد نشانگر این مطلب بوده اند که شیوع بیماری سلیاک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 در مقایسه با جمعیت عادی غیر دیابتی بالاست.به همین جهت غربالگری بیماری سلیاک در بیماران دیابت نوع 1 توصیه شده است. این مطالعه جهت ...