نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاصلانی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorعلیپور, بیت اللهfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorبهادران, زهراfa_IR
dc.contributor.authorعباسعلیزاده, مهدیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:35:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:35:17Z
dc.date.available1399-08-23T15:35:17Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:35:17Z
dc.date.issued2015-01-01en_US
dc.date.issued1393-10-11fa_IR
dc.identifier.citationاصلانی, زهرا, علیپور, بیت الله, میرمیران, پروین, بهادران, زهرا, عباسعلیزاده, مهدیه. (1393). بررسی اثر جوانه‌ی عدس روی فراسنجهای لیپیدی خون و قند خون ناشتا در مبتلایان به دیابت نوع 2 دچار اضافه‌ وزن و چاقی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 16(5), 338-344.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1748-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621224
dc.description.abstractمقدمه: تاکنون تاثیر جوانه‌ی عدس روی مبتلایان به دیابت نوع 2 دچار چاقی و اضافه وزن مورد بررسی قرار نگرفته، هم‌چنین مصرف جوانه غلات و حبوبات در طب سنتی ایران بسیار توصیه گردیده است. در بررسی حاضر تاثیر جوانه عدس روی چربی‌های خون و قند خون ناشتا در مبتلایان به دیابت نوع 2 مبتلا به چاقی و اضافه وزن مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: 39 بیمار به طور تصادفی در دو گروه جوانه عدس و کنترل قرار گرفتند. تمام آزمودنی‌ها داروهای خود را مصرف می­کردند و افراد در گروه جوانه عدس در کنار داروهای خود، روزانه 60 گرم جوانه عدس به مدت 8 هفته مصرف نمودند. در ابتدا و انتهای پژوهش چربی‌های خون (کلسترول تام، تری‌گلیسرید، کلسترول-LDL و کلسترول-HDL) و قند خون ناشتا اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: نمایه‌ی آتروژنیک بعد از 8 هفته در افراد گروه جوانه عدس کاهش یافت (07/0P<). میزان افزایش کلسترول-HDL و کلسترول-LDL در گروه جوانه عدس در مدت 8 هفته مداخله معنی­دار بود. در پایان بررسی 22% افزایش در میزان تری‌گلیسرید افراد گروه کنترل دیده شد، در حالی‌که میزان تری‌گلیسرید در افراد گروه جوانه عدس 5/4% کاهش داشت. این یافته‌ها تاثیرات جوانه عدس را در پیشگیری از بیماری‌های قلبی تاکید می‌نماید. نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد مصرف جوانه­ عدس با تاثیرات مطلوبی که روی ترکیب چربی‌های خون دارد، می­تواند خطر بیماری‌های قلبی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مبتلا به چاقی و اضافه وزن کاهش دهد.fa_IR
dc.format.extent313
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectچربی‌های خونfa_IR
dc.subjectجوانه عدسfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleبررسی اثر جوانه‌ی عدس روی فراسنجهای لیپیدی خون و قند خون ناشتا در مبتلایان به دیابت نوع 2 دچار اضافه‌ وزن و چاقیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentبهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentبهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue5
dc.citation.spage338
dc.citation.epage344


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد