نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشیشه بر, فریدهfa_IR
dc.contributor.authorجولا, پروینfa_IR
dc.contributor.authorاسد مسجدی, نوشینfa_IR
dc.contributor.authorصادقی نیا, اعظمfa_IR
dc.contributor.authorساکی مالحی, املfa_IR
dc.contributor.authorجلالی فر, محمد علیfa_IR
dc.contributor.authorدهیوری, اعظمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:35:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:35:08Z
dc.date.available1399-08-23T15:35:08Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:35:08Z
dc.date.issued2017-06-01en_US
dc.date.issued1396-03-11fa_IR
dc.identifier.citationشیشه بر, فریده, جولا, پروین, اسد مسجدی, نوشین, صادقی نیا, اعظم, ساکی مالحی, امل, جلالی فر, محمد علی, دهیوری, اعظم. (1396). بررسی اثر مصرف کشمش بر برخی فاکتورهای انعقادی و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی در بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 19(1), 50-60.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2177-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621214
dc.description.abstractمقدمه: سطوح بالای فاکتورهای هموستاتیک در خون با خطر افزایش یافته‌ی بیماری­های قلبی عروقی مرتبط هستند. کشمش حاوی ترکیبات پلی‌‌فنلی است که می­تواند خطر بیماری­های قلبی­عروقی را کاهش دهد. در این مطالعه، تاثیر کشمش سیاه هسته‌دار بر برخی فاکتورهای انعقادی، پروفایل لیپیدی و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی (TAC) در بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمی بررسی شد. مواد و روش ­ها: در این کارآزمایی بالینی، 40 بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی (25 زن، 13 مرد) با میانگین سنی 10/4±41/05 شرکت داشتند که به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 90 گرم کشمش مصرف کردند و گروه شاهد، مداخله­ ای دریافت نکردند. سطوح پلاسمایی فیبرینوژن، فاکتورهفت انعقادی، پروفایل لیپیدی و TAC در ابتدا و بعد از 5 هفته مصرف کشمش اندازه‌گیری شد. فعالیت بدنی و یادآمد 24 ساعته در ابتدا و انتهای مطالعه بررسی شد. داده‌ها با آزمون تی مستقل و تی زوجی تحلیل شدند. سطح معنی‌داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد. یافته­ ها: سطح فعالیت فیزیکی و دریافت انرژی بین دوگروه تفاوت معنی‌داری نداشت. بعد از5 هفته دریافت روزانه­ ی کشمش، TAC به طور معنی‌داری در گروه کشمش نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (0/001P-). اگر چه سطوح فیبرینوژن و فاکتور هفت در گروه کشمش کاهش یافت، اما در مقایسه با گروه شاهد معنی­دار نبود (0/633P=، 0/459P=). در گروه مصرف‌کننده­ ی کشمش، میانگین کلسترول تام سرم ( 0/018P=) و LDL-C (0/01P=) نسبت به ابتدای مطالعه به طور معنی­ داری کاهش یافت، اما بین دو گروه در انتهای مطالعه تفاوت معنی­ داری مشاهده نشد (0/855P=، 0/797P=). نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه ­ی حاضر حاکی از این است که مصرف کشمش سیاه دانه ­دار که غنی از ترکیبات پلی‌فنلی است، اثرات مطلوبی بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی سرم بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی دارد.fa_IR
dc.format.extent380
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectکشمش سیاهfa_IR
dc.subjectفیبرینوژنfa_IR
dc.subjectفاکتور هفتfa_IR
dc.subjectظرفیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectپروفایل لیپیدیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleبررسی اثر مصرف کشمش بر برخی فاکتورهای انعقادی و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی در بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شدهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی دزفول، دزفولfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی دزفول، دزفولfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue1
dc.citation.spage50
dc.citation.epage60


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد