• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 19, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 19, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    آرد نخودچی شاخص گلیسمی و بار گلیسمی نان سفید را کاهش می دهد.

    (ندگان)پدیدآور
    شیشه بر, فریدهکاظم عصاره, الهامویسی, مسعودساکی مالحی, امل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    439.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: تغییرات قند خون پس از خوردن غذا از عوامل مرتبط با خطر بیماری‌های مزمن است. در مطالعه‌ی حاضر تغییرات قند خون پس از خوردن نان تهیه شده از مخلوط آردسفید گندم و آردنخودچی و هم‌چنین اثر آردنخودچی بر شاخص گلیسمی، بار گلیسمی و پروفایل گلیسمی نان سفید بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه­ متقاطع تصادفی، 10 فرد سالم در چهار روز مختلف به فاصله یک هفته شرکت کردند. در هر روز آزمایش قند خون ناشتا و 30،15، 45، 60، 90، 120 دقیقه پس از خوردن محلول گلوکز، نان ­سفید و نان‌های حاوی  1/4و 1/2آردنخودچی اندازه­ گیری شد. سپس شاخص گلیسمی، بارگلیسمی، پروفایل گلیسمی نان‌های مذکور مقایسه شدند. یافته ­ها: تغییرات قند خون پس از خوردن نان ­های آرد نخودچی با نان ­سفید تفاوت معنی­ داری داشت (0/001>P). سطح زیر منحنی قند خون پس از خوردن نان­ های آردنخودچی به طور معنی­ داری نسبت به نان سفید کمتر بود (0/001>P). هم‌چنین شاخص گلیسمی و بارگلیسمی نان‌های حاوی نخودچی به طور معنی­ داری کمتر از نان سفید بود (0/001>P). پروفایل گلیسمی نان‌های آردنخودچی با نان سفید تفاوت معنی­ داری نداشت. اما پیک قند خون پس از خوردن نان با 1/4 آردنخودچی و نان با 1/2 آردنخودچی نسبت به نان سفید به طور معنی­داری پایین‌تر بود (به ترتیب 0/017=p و 0/001>p). نتیجه‌گیری: افزودن آردنخودچی نه تنها تغییرات قند خون پس از خوردن نان سفید را بهبود می‌بخشد، بلکه شاخص گلیسمی و بارگلیسمی نان سفید را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.
    کلید واژگان
    نخود
    نخودچی
    نان
    شاخص گلیسمی
    پروفایل گلیسمی
    تغذيه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-06-01
    1396-03-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    جندی شاپوراهواز
    جندی شاپوراهواز
    جندی شاپوراهواز
    جندی شاپوراهواز

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2207-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621209

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب