اثرات مکمل یاری با کرکیومین بر روی کنترل گلایسمی و اندازههای تنسنجی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دارای اضافه وزن: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور
(ندگان)پدیدآور
هدایی, هماادیبیان, مهساسهراب, گلبنهدایتی, مهدینوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: مشاهدات تجربی، اثر کرکیومین را بر روی بهبود قند خون ناشتا وکاهش وزن نشان دادهاند. کرکیومین، محصول زرد رنگ طبیعی است که اثرات بیولوژیکی مختلفی مانند آنتیاکسیدانی، ضد سرطانی و ضد دیابتی دارد. هدف این مطالعه، بررسی اثرات کرکیومین بر روی کنترل گلایسمی و شاخصهای تنسنجی در بیماران دارای اضافه وزن دیابتی نوع 2 بود. مواد و روشها: در این کارازمایی بالینی تصادفی دو سوکور، 53 بیمار دیابتی صورت تصادفی به دو گروه کرکیومین و شاهد تقسیم شدند، تا به ترتیب روزانه 3 بار کپسول 500 میلیگرمی کرکیومین یا دارونما به مدت 10 هفته دریافت کنند. شاخصهای تنسنجی شامل وزن، قد، دور کمر و دور باسن، نمایهی تودهی بدنی، سطح سرمی قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله، انسولین، HOMA-IRو HOMA-β در ابتدای مطالعه و پایان هفته دهم اندازهگیری شدند. یافتهها: دو گروه، از نظر میانگین سن، طول مدت ابتلا، نوع درمان و داروهای مصرفی و توزیع جنس از نظر آماری تفاوت معنیداری نداشتند. میانگین قند خون ناشتا در پایان مطالعه در گروه دریافتکننده کرکیومین، در مقایسه با گروه دارونما، کاهش معنیداری را نشان داد (0/01=(P، اما سطح انسولین سرم، هموگلوبین گلیکوزیله،HOMA-IR و HOMA-β تفاوت آماری معنیداری بین دو گروه نداشت. میانگین وزن گروه دریافتکننده در انتهای مطالعه، در مقایسه با گروه دارونما، کاهش معنیداری را نشان داد (0/04=(P. در گروه دریافتکنندهی کرکیومین، میانگین دور باسن در انتهای مطالعه، نسبت به ابتدای مطالعه، کاهــش معنـــیداری داشت (0/05P=)، همچنین این تفاوت در انتهای مطالعه نیز بین دو گروه از نظر آمـــاری معنـــیدار بود (0/01P=). میانگین دور کمر در انتهای مطالعه بین دو گروه تفاوت آماری معنیداری نداشت. نتیجهگیری: نتایج مطالعهی حاضر نشان میدهد که دریافت روزانه 1500 میلیگرم کرکیومین اثر مثبتی در کاهش قند خون ناشتا و وزن بیماران مبتلا به دیابت نوع دو دارد.
کلید واژگان
کرکیومیندیابت نوع 2
وزن
کنترل گلایسمی
تغذيه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-06-011396-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذاییدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی
پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
شاپا
1683-48441683-5476




