نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدکتر صدیف درویش مقدمfa_IR
dc.contributor.authorدکتر غلامرضا مشتاقی کاشانیانfa_IR
dc.contributor.authorدکتر مهدی حیاتبخشfa_IR
dc.contributor.authorدکتر احمد مهدی‌پورfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:34:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:34:13Z
dc.date.available1399-08-23T15:34:12Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:34:13Z
dc.date.issued2002-03-01en_US
dc.date.issued1380-12-10fa_IR
dc.identifier.citationدکتر صدیف درویش مقدم, دکتر غلامرضا مشتاقی کاشانیان, دکتر مهدی حیاتبخش, دکتر احمد مهدی‌پور. (1380). بررسی اثر فارماکولوژیک ویتامین C بر سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابت نوع دو. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 4(1), 15-21.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-174-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621132
dc.description.abstractمقدمه: یکی از علل عمده عوارض مزمن دیابت، تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون است. بر اساس برخی شواهد، ویتامین C در افراد سالم موجب کاهش گلیکاسیون پروتئین‌ها از جمله هموگلوبین می‌شود، اما اثر آن در افراد دیابتی جای تردید است. هدف از این کارازمایی بالینی نشان دادن اثر فارماکولوژیک ویتامینC بر سطح پلاسمایی گلوکز و هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) می‌باشد. مواد و روش‌ها: بدین منظور 53 بیمار ( 8 مرد، 45 زن ) مبتلا به دیابت نوع دو با فاصله سنی 70 –37 و میانگین 10 ± 8/52 سال که قندخون ناشتای کمتر از 250 میلی‌گرم در دسی‌لیتر داشتند، وارد مطالعه شدند. به هر کدام از بیماران، روزانه یک گرم ویتامین C به مدت سه ماه داده شد؛ آنگاه تغییرات وزن، قندخون ناشتا (FBS) و HbA1c قبل و بعد از درمان مقایسه شد. FBS به روش آنزیماتیک گلوکز اکسیداز با مقدار طبیعی 110 – 75 میلی‌گرم در دسی‌لیتر و HbA1c به روش کالریمتریک WHO با مقدار طبیعی µmol/gHb% 4- 5/2 اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: میانگین FBS در شروع مطالعه 9/43 ± 185 و در پایان مطالعه 7/48 ± 5/176 میلی‌گرم در دسی‌لیتر بود. میانگین تغییر FBS در طی مطالعه 2/40 ± 9/8- میلی‌گرم در دسی‌لیتر بودکه از نظر آماری معنی‌دار نیست (05/0 p>). میانگین HbA1c در آغاز مطالعه 9/0 ± 9/4، در پایان 1 ± 7/4 و تغییر میانگین آن در طی مطالعه µmol/gHb% 9/0 ± 2/0ـ بود که از نظر آماری معنی‌دار نیست (05/0p>). همچنین میانگین تغییر وزن بیماران در طی مطالعه معنی‌دار نبود (05/0p>). در 49% از بیماران، HbA1c به میزان 1 تا 15% کاهش یافت که با کاهش وزن آنان ارتباط معنی‌دار داشت (001/0p<) و در 26% آنان که دارای بیشترین کاهش در HbA1c (15-10%) بودند، علاوه بر کاهش وزن، کاهش FBS نیز رابطه معنی‌داری نشان داد (05/0< P). نتیجه‌گیری: بر اساس این نتایج، کاهش HbA1c ناشی از کاهش وزن و کنترل بهتر قندخون است و ویتامین C تأثیری در کاهش آن ندارد. بنابر این مصرف ویتامین C به منظور مهار گلیکاسیون پروتئین جهت پیشگیری از عوارض مزمن دیابت نوع دو پیشنهاد نمی‌شود.fa_IR
dc.format.extent270
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectدیابت نوع دوfa_IR
dc.subjectویتامین Cfa_IR
dc.subjectقندخون ناشتاfa_IR
dc.subjectهموگلوبین HbA1cfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleبررسی اثر فارماکولوژیک ویتامین C بر سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابت نوع دوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue1
dc.citation.spage15
dc.citation.epage21


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد