نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهوانلو, فریبرزfa_IR
dc.contributor.authorکریم نیا صاحب, وفاfa_IR
dc.contributor.authorباسامی, مینوfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorکلاه دوزی, سرکوتfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:34:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:34:02Z
dc.date.available1399-08-23T15:34:01Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:34:02Z
dc.date.issued2012-11-01en_US
dc.date.issued1391-08-11fa_IR
dc.identifier.citationهوانلو, فریبرز, کریم نیا صاحب, وفا, باسامی, مینو, میرمیران, پروین, کلاه دوزی, سرکوت. (1391). تاثیر مکمل‌دهی ال-کارنیتین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بعد از فعالیت مقاومتی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 14(4), 392-400.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1317-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621117
dc.description.abstractمقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مکمل­دهی ال-کارنیتین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بعد از فعالیت مقاومتی بود. مواد و روش­ها: به این منظور، در یک طرح متقاطع، تصادفی و دو سو کور با اندازه­گیری مکرر (یک هفته شست ­و­ شو)، 10 مرد سالم و تمرین­کرده (سن 00/2±03/24 سال، وزن 31/5±26/72 کیلوگرم و قد 02/5±90/173 سانتی­متر)، روزانه دو گرم ال-کارنیتین یا دارونما را به مدت یک هفته مصرف، و سپس 6 حرکت فعالیت مقاومتی را انجام دادند، هر حرکت در سه ست 12 تکراری با شدت %55 یک تکرار بیشینه اجرا شد، و فاصله‌ی استراحتی بین هر حرکت و هر ست 60 ثانیه بود. گازهای تنفسی برای محاسبه‌ی اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات اندازه­گیری شد. نمونه­های خونی وریدی در زمان­های قبل و بعد از مکمل­دهی، بلافاصله بعد از فعالیت مقاومتی، یک ساعت ریکاوری و پس از 24 ساعت ریکاوری برای اندازه­گیری فاکتورهای ال ـ کارنیتین، گلوکز، اسید چرب ­آزاد غیر استرفیه شده، گلیسرول و انسولین گرفته­ شد. یافته­ها: یافته‌های به دست آمده از بررسی حاضر نشان داد با مکمل ال ـ کارنیتین، غلظت ال ـ کارنیتین پلاسما 14% افزایش پیدا نمود (05/0P≤)، اما در گروه دارونما تغییری مشاهده نشد. هم‌چنین، میزان اکسیداسیون کربوهیدرات با مکمل ال ـ کارنیتین بلافاصله بعد از فعالیت مقاومتی به صورت معنی­داری در مقایسه با دارونما کمتر بود (05/0P≤). درحالی­که، تفاوت معنی­داری در هیچ ­یک از متغیرهای اندازه­گیری شده‌ی دیگر طی مکمل­دهی با ال-کارنیتین و دارونما مشاهده نشد (05/0P>). نتیجه­گیری: به احتمال زیاد افزایش غلظت پلاسمایی انسولین طی مصرف مکمل و دارونما بلافاصله پس از فعالیت مقاومتی منجر به مهار اکسیداسیون چربی در پژوهش حاضر شده باشد.fa_IR
dc.format.extent330
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectال-کارنیتینfa_IR
dc.subjectفعالیت مقاومتیfa_IR
dc.subjectگلوکزfa_IR
dc.subjectاسید چرب ‌آزاد غیر استریفه شدهfa_IR
dc.subjectگلیسرولfa_IR
dc.subjectانسولینfa_IR
dc.subjectورزشfa_IR
dc.titleتاثیر مکمل‌دهی ال-کارنیتین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بعد از فعالیت مقاومتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue4
dc.citation.spage392
dc.citation.epage400


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد