| dc.contributor.author | هوانلو, فریبرز | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریم نیا صاحب, وفا | fa_IR |
| dc.contributor.author | باسامی, مینو | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرمیران, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | کلاه دوزی, سرکوت | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:34:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:34:02Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:34:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:34:02Z | |
| dc.date.issued | 2012-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-08-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | هوانلو, فریبرز, کریم نیا صاحب, وفا, باسامی, مینو, میرمیران, پروین, کلاه دوزی, سرکوت. (1391). تاثیر مکملدهی ال-کارنیتین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بعد از فعالیت مقاومتی. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 14(4), 392-400. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1317-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621117 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مکملدهی ال-کارنیتین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بعد از فعالیت مقاومتی بود. مواد و روشها: به این منظور، در یک طرح متقاطع، تصادفی و دو سو کور با اندازهگیری مکرر (یک هفته شست و شو)، 10 مرد سالم و تمرینکرده (سن 00/2±03/24 سال، وزن 31/5±26/72 کیلوگرم و قد 02/5±90/173 سانتیمتر)، روزانه دو گرم ال-کارنیتین یا دارونما را به مدت یک هفته مصرف، و سپس 6 حرکت فعالیت مقاومتی را انجام دادند، هر حرکت در سه ست 12 تکراری با شدت %55 یک تکرار بیشینه اجرا شد، و فاصلهی استراحتی بین هر حرکت و هر ست 60 ثانیه بود. گازهای تنفسی برای محاسبهی اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات اندازهگیری شد. نمونههای خونی وریدی در زمانهای قبل و بعد از مکملدهی، بلافاصله بعد از فعالیت مقاومتی، یک ساعت ریکاوری و پس از 24 ساعت ریکاوری برای اندازهگیری فاکتورهای ال ـ کارنیتین، گلوکز، اسید چرب آزاد غیر استرفیه شده، گلیسرول و انسولین گرفته شد. یافتهها: یافتههای به دست آمده از بررسی حاضر نشان داد با مکمل ال ـ کارنیتین، غلظت ال ـ کارنیتین پلاسما 14% افزایش پیدا نمود (05/0P≤)، اما در گروه دارونما تغییری مشاهده نشد. همچنین، میزان اکسیداسیون کربوهیدرات با مکمل ال ـ کارنیتین بلافاصله بعد از فعالیت مقاومتی به صورت معنیداری در مقایسه با دارونما کمتر بود (05/0P≤). درحالیکه، تفاوت معنیداری در هیچ یک از متغیرهای اندازهگیری شدهی دیگر طی مکملدهی با ال-کارنیتین و دارونما مشاهده نشد (05/0P>). نتیجهگیری: به احتمال زیاد افزایش غلظت پلاسمایی انسولین طی مصرف مکمل و دارونما بلافاصله پس از فعالیت مقاومتی منجر به مهار اکسیداسیون چربی در پژوهش حاضر شده باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 330 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | ال-کارنیتین | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت مقاومتی | fa_IR |
| dc.subject | گلوکز | fa_IR |
| dc.subject | اسید چرب آزاد غیر استریفه شده | fa_IR |
| dc.subject | گلیسرول | fa_IR |
| dc.subject | انسولین | fa_IR |
| dc.subject | ورزش | fa_IR |
| dc.title | تاثیر مکملدهی ال-کارنیتین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بعد از فعالیت مقاومتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 392 | |
| dc.citation.epage | 400 | |