• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 14, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 14, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر مکمل‌دهی ال-کارنیتین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بعد از فعالیت مقاومتی

    (ندگان)پدیدآور
    هوانلو, فریبرزکریم نیا صاحب, وفاباسامی, مینومیرمیران, پروینکلاه دوزی, سرکوت
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    331.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مکمل­دهی ال-کارنیتین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بعد از فعالیت مقاومتی بود. مواد و روش­ها: به این منظور، در یک طرح متقاطع، تصادفی و دو سو کور با اندازه­گیری مکرر (یک هفته شست ­و­ شو)، 10 مرد سالم و تمرین­کرده (سن 00/2±03/24 سال، وزن 31/5±26/72 کیلوگرم و قد 02/5±90/173 سانتی­متر)، روزانه دو گرم ال-کارنیتین یا دارونما را به مدت یک هفته مصرف، و سپس 6 حرکت فعالیت مقاومتی را انجام دادند، هر حرکت در سه ست 12 تکراری با شدت %55 یک تکرار بیشینه اجرا شد، و فاصله‌ی استراحتی بین هر حرکت و هر ست 60 ثانیه بود. گازهای تنفسی برای محاسبه‌ی اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات اندازه­گیری شد. نمونه­های خونی وریدی در زمان­های قبل و بعد از مکمل­دهی، بلافاصله بعد از فعالیت مقاومتی، یک ساعت ریکاوری و پس از 24 ساعت ریکاوری برای اندازه­گیری فاکتورهای ال ـ کارنیتین، گلوکز، اسید چرب ­آزاد غیر استرفیه شده، گلیسرول و انسولین گرفته­ شد. یافته­ها: یافته‌های به دست آمده از بررسی حاضر نشان داد با مکمل ال ـ کارنیتین، غلظت ال ـ کارنیتین پلاسما 14% افزایش پیدا نمود (05/0P≤)، اما در گروه دارونما تغییری مشاهده نشد. هم‌چنین، میزان اکسیداسیون کربوهیدرات با مکمل ال ـ کارنیتین بلافاصله بعد از فعالیت مقاومتی به صورت معنی­داری در مقایسه با دارونما کمتر بود (05/0P≤). درحالی­که، تفاوت معنی­داری در هیچ ­یک از متغیرهای اندازه­گیری شده‌ی دیگر طی مکمل­دهی با ال-کارنیتین و دارونما مشاهده نشد (05/0P>). نتیجه­گیری: به احتمال زیاد افزایش غلظت پلاسمایی انسولین طی مصرف مکمل و دارونما بلافاصله پس از فعالیت مقاومتی منجر به مهار اکسیداسیون چربی در پژوهش حاضر شده باشد.
    کلید واژگان
    ال-کارنیتین
    فعالیت مقاومتی
    گلوکز
    اسید چرب ‌آزاد غیر استریفه شده
    گلیسرول
    انسولین
    ورزش

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2012-11-01
    1391-08-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1317-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621117

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب