نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدرویش دماوندی, ریحانهfa_IR
dc.contributor.authorشیدفر, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorرجب, اسدالهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, ویداfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, شریعهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:33:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:33:57Z
dc.date.available1399-08-23T15:33:57Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:33:57Z
dc.date.issued2012-11-01en_US
dc.date.issued1391-08-11fa_IR
dc.identifier.citationدرویش دماوندی, ریحانه, شیدفر, فرزاد, رجب, اسداله, محمدی, ویدا, حسینی, شریعه. (1391). اثر مصرف بادام هندی برگلوکز، انسولین و لیپوپروتئین‌های سرمی افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 14(4), 325-334.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1332-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621109
dc.description.abstractمقدمه: یکی از مشکلات بیماری دیابت، اختلالات ناشی از آن می‌باشد. پژوهش‌های متعددی نشان داده‌اند مصرف مغزدانه‌ها اثرات سودمندی بر پروفایل لیپیدی سرم دارند. پژوهش حاضر برای ارزیابی اثر بادام هندی بر قند خون ناشتا، انسولین و لیپوپروتئین‌ها در دیابت نوع 2 طراحی گردید. مواد و روش‌ها: در کارآزمایی بالینی تصادفی موازی حاضر که 8 هفته به طول انجامید، 50 بیمار دیابتی نوع 2 (34 زن و 16 مرد) به طور تصادفی به دو گروه مداخله (بادام هندی) و شاهد (رژیم غذایی معمول خود) تقسیم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دریافتی روزانه با بادام هندی خام جایگزین شد. نمونه‌ی خون افراد در حالت ناشتا در ابتدا و انتهای پژوهش گرفته شد. تمام داده‌های غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته در ابتدا، میانه و انتهای پژوهش جمع‌آوری گردید. یافته‌ها: در پایان پژوهش تفاوت میانگین کلسترول ـHDL و انسولین سرم بین دو گروه مداخله و شاهد از نظر آماری معنی‌دار بود (به ترتیب 02/0P=، 023/0P=، 043/0P= و 023/0P=)، اما در مورد سایر شاخص‌های بیوشیمیایی شامل گلوکز و سایر لیپوپروتئین‌های سرم، تفاوت آماری بین دو گروه وجود نداشت. نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد جایگزین نمودن 10% کالری دریافتی روزانه با بادام هندی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می‌تواند از کاهش کلسترول ـ HDL جلوگیری نماید، و سبب کاهش انسولین سرم گردد، از این رو به احتمال زیاد نقش مهمی در کاهش خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی در افراد دیابتی دارد.fa_IR
dc.format.extent334
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectبادام هندیfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectگلوکزfa_IR
dc.subjectانسولینfa_IR
dc.subjectلیپوپروتئین‌هاfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاثر مصرف بادام هندی برگلوکز، انسولین و لیپوپروتئین‌های سرمی افراد مبتلا به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.department1- موسسه مطالعات تاریخ پزشکی ،طب اسلامی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.department1- موسسه مطالعات تاریخ پزشکی ،طب اسلامی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentانجمن دیابت ایرانfa_IR
dc.contributor.department- موسسه مطالعات تاریخ پزشکی ،طب اسلامی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد ساریfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue4
dc.citation.spage325
dc.citation.epage334


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد