اثر مصرف بادام هندی برگلوکز، انسولین و لیپوپروتئینهای سرمی افراد مبتلا به دیابت نوع 2
(ندگان)پدیدآور
درویش دماوندی, ریحانهشیدفر, فرزادرجب, اسدالهمحمدی, ویداحسینی, شریعهنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: یکی از مشکلات بیماری دیابت، اختلالات ناشی از آن میباشد. پژوهشهای متعددی نشان دادهاند مصرف مغزدانهها اثرات سودمندی بر پروفایل لیپیدی سرم دارند. پژوهش حاضر برای ارزیابی اثر بادام هندی بر قند خون ناشتا، انسولین و لیپوپروتئینها در دیابت نوع 2 طراحی گردید. مواد و روشها: در کارآزمایی بالینی تصادفی موازی حاضر که 8 هفته به طول انجامید، 50 بیمار دیابتی نوع 2 (34 زن و 16 مرد) به طور تصادفی به دو گروه مداخله (بادام هندی) و شاهد (رژیم غذایی معمول خود) تقسیم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دریافتی روزانه با بادام هندی خام جایگزین شد. نمونهی خون افراد در حالت ناشتا در ابتدا و انتهای پژوهش گرفته شد. تمام دادههای غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته در ابتدا، میانه و انتهای پژوهش جمعآوری گردید. یافتهها: در پایان پژوهش تفاوت میانگین کلسترول ـHDL و انسولین سرم بین دو گروه مداخله و شاهد از نظر آماری معنیدار بود (به ترتیب 02/0P=، 023/0P=، 043/0P= و 023/0P=)، اما در مورد سایر شاخصهای بیوشیمیایی شامل گلوکز و سایر لیپوپروتئینهای سرم، تفاوت آماری بین دو گروه وجود نداشت. نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد جایگزین نمودن 10% کالری دریافتی روزانه با بادام هندی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 میتواند از کاهش کلسترول ـ HDL جلوگیری نماید، و سبب کاهش انسولین سرم گردد، از این رو به احتمال زیاد نقش مهمی در کاهش خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی در افراد دیابتی دارد.
کلید واژگان
بادام هندیدیابت نوع 2
گلوکز
انسولین
لیپوپروتئینها
تغذيه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2012-11-011391-08-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
1- موسسه مطالعات تاریخ پزشکی ،طب اسلامی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی تهران1- موسسه مطالعات تاریخ پزشکی ،طب اسلامی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی تهران
انجمن دیابت ایران
- موسسه مطالعات تاریخ پزشکی ،طب اسلامی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
شاپا
1683-48441683-5476




