نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorلیلا آزاد‌بختfa_IR
dc.contributor.authorدکتر راهبه شاکرحسینیfa_IR
dc.contributor.authorدکتر شهناز اتابکfa_IR
dc.contributor.authorمریم جمشیدیانfa_IR
dc.contributor.authorدکتر یداله محرابیfa_IR
dc.contributor.authorاحمداسماعیل زادهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:33:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:33:15Z
dc.date.available1399-08-23T15:33:15Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:33:15Z
dc.date.issued2002-12-01en_US
dc.date.issued1381-09-10fa_IR
dc.identifier.citationلیلا آزاد‌بخت, دکتر راهبه شاکرحسینی, دکتر شهناز اتابک, مریم جمشیدیان, دکتر یداله محرابی, احمداسماعیل زاده. (1381). اثرات مصرف رژیم غذایی حاوی پروتئین سویا بر شاخص‌‌های خونی و عملکرد کلیه‌ها در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 4(4), 217-223.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-207-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621045
dc.description.abstractمقدمه: این بررسی به منظور مقایسه اثرات پروتئین حیوانی و سویا بر شاخص‌های خونی و عملکرد کلیه‌ها در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی و بر روی ‌مراجعه‌کنندگان به مطب خصوصی پزشک فوق تخصص کلیه و بیمارستان امام حسین (ع) ‌صورت گرفت. مواد و روش‌ها: در این بررسی متقاطع 14 بیمار دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی که شرایط کنترل نشده یا بیماری‌های کلیوی با منشأ دیگر نداشتند، به مدت 7 هفته تحت تأثیر رژیم حاوی 8/0 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن (70% پروتئین حیوانی و 30% پروتئین گیاهی) و 7 هفته تحت تأثیر رژیمی مشابه با 8/0 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن که 35% پروتئین آن از سویا تأمین می‌شد، قرار گرفتند. مابین دو دوره مداخله، 4 هفته دوره انتقالی (Washout) در نظر گرفته شد. در دوره انتقالی، ‌بیماران به رژیم غذایی قبل از شروع تحقیق برگشتند. در این مدت هر دو هفته یک بار یادداشت غذایی یکروزه گرفته می‌شد و شاخص‌های تن‌سنجی ارزیابی می‌گردید. در ابتدای تحقیق، ‌پایان هفته‌های 7، 11 و 18 شاخص‌های خونی و عملکرد کلیوی ارزیابی ‌شدند. به منظور مقایسه تغییرات حاصل از دوره مصرف پروتئین سویا با تغییرات حاصل از دوره مصرف پروتئین حیوانی از آزمون t زوجی استفاده شد. یافته‌ها: از 14 بیمار مورد بررسی 10 نفر (5/71%) زن و 4 نفر (5/28%) مرد بودند. میانگین (±انحراف معیار) وزنی و سنی افراد شرکت‌کننده به ترتیب (3/10±) 6/70 کیلوگرم و (1/12±)1/62 سال بود. مقایسه اثرات حاصل از پروتئین سویا و پروتئین حیوانی بر میزان پروتئین دفعی در ادرار مقادیر معنی‌داری را نشان می‌داد (001/0p<). کراتینین ادرار و سرم، نیتروژن اوره خون، ‌میزان تصفیه گلومرولی، کلسیم، سدیم و پتاسیم سرم، HDL-C، LDL-C/HDL-C و شاخص‌های قند خون پس از مقایسه اثرات دو رژیم تغییر معنی‌داری نداشت. کاهش معنی‌دار ازت اوره ادرار (001/0p<)، فسفر سرم (006/0p<)، کلسترول تام (01/0p<)، تری‌گلیسرید (002/0p<) و LDL-C (04/0p<) مشاهده شد. نتیجه‌گیری: استفاده از پروتئین سویا در رژیم غذایی این گروه از بیماران می‌تواند سبب تعدیل عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی، کاهش پروتئین دفعی در ادرار 24 ساعته و ازت اوره ادرار گردد.fa_IR
dc.format.extent295
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectپروتئین سویاfa_IR
dc.subjectپروتئین حیوانیfa_IR
dc.subjectپروتئین دفعی در ادرارfa_IR
dc.subjectنفروپاتیfa_IR
dc.subjectدیابت نوع دوfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleاثرات مصرف رژیم غذایی حاوی پروتئین سویا بر شاخص‌‌های خونی و عملکرد کلیه‌ها در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue4
dc.citation.spage217
dc.citation.epage223


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد