اثرات مصرف رژیم غذایی حاوی پروتئین سویا بر شاخصهای خونی و عملکرد کلیهها در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی
(ندگان)پدیدآور
لیلا آزادبختدکتر راهبه شاکرحسینیدکتر شهناز اتابکمریم جمشیدیاندکتر یداله محرابیاحمداسماعیل زادهنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: این بررسی به منظور مقایسه اثرات پروتئین حیوانی و سویا بر شاخصهای خونی و عملکرد کلیهها در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی و بر روی مراجعهکنندگان به مطب خصوصی پزشک فوق تخصص کلیه و بیمارستان امام حسین (ع) صورت گرفت. مواد و روشها: در این بررسی متقاطع 14 بیمار دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی که شرایط کنترل نشده یا بیماریهای کلیوی با منشأ دیگر نداشتند، به مدت 7 هفته تحت تأثیر رژیم حاوی 8/0 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن (70% پروتئین حیوانی و 30% پروتئین گیاهی) و 7 هفته تحت تأثیر رژیمی مشابه با 8/0 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن که 35% پروتئین آن از سویا تأمین میشد، قرار گرفتند. مابین دو دوره مداخله، 4 هفته دوره انتقالی (Washout) در نظر گرفته شد. در دوره انتقالی، بیماران به رژیم غذایی قبل از شروع تحقیق برگشتند. در این مدت هر دو هفته یک بار یادداشت غذایی یکروزه گرفته میشد و شاخصهای تنسنجی ارزیابی میگردید. در ابتدای تحقیق، پایان هفتههای 7، 11 و 18 شاخصهای خونی و عملکرد کلیوی ارزیابی شدند. به منظور مقایسه تغییرات حاصل از دوره مصرف پروتئین سویا با تغییرات حاصل از دوره مصرف پروتئین حیوانی از آزمون t زوجی استفاده شد. یافتهها: از 14 بیمار مورد بررسی 10 نفر (5/71%) زن و 4 نفر (5/28%) مرد بودند. میانگین (±انحراف معیار) وزنی و سنی افراد شرکتکننده به ترتیب (3/10±) 6/70 کیلوگرم و (1/12±)1/62 سال بود. مقایسه اثرات حاصل از پروتئین سویا و پروتئین حیوانی بر میزان پروتئین دفعی در ادرار مقادیر معنیداری را نشان میداد (001/0p
کلید واژگان
پروتئین سویاپروتئین حیوانی
پروتئین دفعی در ادرار
نفروپاتی
دیابت نوع دو
غدد درونریز
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2002-12-011381-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیشاپا
1683-48441683-5476




