• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 4, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 4, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات مصرف رژیم غذایی حاوی پروتئین سویا بر شاخص‌‌های خونی و عملکرد کلیه‌ها در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی

    (ندگان)پدیدآور
    لیلا آزاد‌بختدکتر راهبه شاکرحسینیدکتر شهناز اتابکمریم جمشیدیاندکتر یداله محرابیاحمداسماعیل زاده
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    295.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: این بررسی به منظور مقایسه اثرات پروتئین حیوانی و سویا بر شاخص‌های خونی و عملکرد کلیه‌ها در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی و بر روی ‌مراجعه‌کنندگان به مطب خصوصی پزشک فوق تخصص کلیه و بیمارستان امام حسین (ع) ‌صورت گرفت. مواد و روش‌ها: در این بررسی متقاطع 14 بیمار دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی که شرایط کنترل نشده یا بیماری‌های کلیوی با منشأ دیگر نداشتند، به مدت 7 هفته تحت تأثیر رژیم حاوی 8/0 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن (70% پروتئین حیوانی و 30% پروتئین گیاهی) و 7 هفته تحت تأثیر رژیمی مشابه با 8/0 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن که 35% پروتئین آن از سویا تأمین می‌شد، قرار گرفتند. مابین دو دوره مداخله، 4 هفته دوره انتقالی (Washout) در نظر گرفته شد. در دوره انتقالی، ‌بیماران به رژیم غذایی قبل از شروع تحقیق برگشتند. در این مدت هر دو هفته یک بار یادداشت غذایی یکروزه گرفته می‌شد و شاخص‌های تن‌سنجی ارزیابی می‌گردید. در ابتدای تحقیق، ‌پایان هفته‌های 7، 11 و 18 شاخص‌های خونی و عملکرد کلیوی ارزیابی ‌شدند. به منظور مقایسه تغییرات حاصل از دوره مصرف پروتئین سویا با تغییرات حاصل از دوره مصرف پروتئین حیوانی از آزمون t زوجی استفاده شد. یافته‌ها: از 14 بیمار مورد بررسی 10 نفر (5/71%) زن و 4 نفر (5/28%) مرد بودند. میانگین (±انحراف معیار) وزنی و سنی افراد شرکت‌کننده به ترتیب (3/10±) 6/70 کیلوگرم و (1/12±)1/62 سال بود. مقایسه اثرات حاصل از پروتئین سویا و پروتئین حیوانی بر میزان پروتئین دفعی در ادرار مقادیر معنی‌داری را نشان می‌داد (001/0p
    کلید واژگان
    پروتئین سویا
    پروتئین حیوانی
    پروتئین دفعی در ادرار
    نفروپاتی
    دیابت نوع دو
    غدد درون‌ریز

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2002-12-01
    1381-09-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-207-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621045

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب