نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرمضانی تهرانی, فهیمهfa_IR
dc.contributor.authorفرهمند, مریمfa_IR
dc.contributor.authorامیری, پریساfa_IR
dc.contributor.authorپیکری, نیلوفرfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:32:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:32:37Z
dc.date.available1399-08-23T15:32:36Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:32:37Z
dc.date.issued2011-05-01en_US
dc.date.issued1390-02-11fa_IR
dc.identifier.citationرمضانی تهرانی, فهیمه, فرهمند, مریم, امیری, پریسا, پیکری, نیلوفر, عزیزی, فریدون. (1390). موانع تغذیه‌ی سالم از زاویه‌ی نگاه زنان: پژوهشی کیفی در شرکت‌کنندگان مطالعه‌ی قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 13(1), 48-57.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1090-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620997
dc.description.abstractمقدمه: اصلاح الگوی تغذیه‌ای، یکی از محورهای اساسی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر است. با توجه به اهمیت شناخت دیدگاه‌های جامعه در مورد موانع ارایه‌ی الگوی غذایی سالم و هم‌چنین محدودیت پژوهش‌های مشابه در ایران، پژوهش حاضر با هدف تبیین موانع اصلاح الگوی غذایی و عوامل موثر بر آن، از زاویه‌ی نگاه زنان طراحی و اجرا شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ی کیفی با رویکرد نظریه‌ی مبتنی بر زمینه انجام شد. در مجموع 8 بحث گروهی نیمه ساختار یافته در فاصله‌ی زمانی دی ماه 1387 تا اردیبهشت 1388 در واحد بررسی قند و چربی‌های خون پژوهشکده‌ی علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم برگزار شد. شرکت‌کنندگان، 102 زن 25-65 ساله بودند که از بین شرکت‌کنندگان در پژوهش قند و لیپید تهران انتخاب و وارد مطالعه شدند. تمام بحث‌های گروهی ضبط شده و بلافاصله پس از پایان پیاده شدند. فرآیند تحلیل داده‌ها به طور همزمان و با استفاده از روش اشتراوس و کوربین صورت پذیرفت. اختلاف نظرها در زمینه‌ی کدگذاری توسط کمینه سه نفر از اعضای تیم پژوهش مورد بحث قرار گرفت و همسان شد. هم‌چنین قابلیت پذیرش و تطابق‌پذیری یافته‌ها ارزیابی گردید. یافته‌ها: بر اساس تجزیه و تحلیل محتوای داده‌ها، موانع تغذیه‌ی سالم در قالب سه طبقه "آموزش و فرهنگ سازی نامناسب"، "فقدان دسترسی" و "نوع ذایقه و علاقه‌ی شخصی" تبیین شدند. نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر، نشانگر موانع تغذیه‌ی سالم از دیدگاه زنان مشارکت کننده در مطالعه‌ی قند و لیپید تهران است و می‌تواند به عنوان منبعی ارزشمند در طراحی برنامه‌های پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر به کار آید.fa_IR
dc.format.extent323
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectموانع تغذیه‌ی سالمfa_IR
dc.subjectمطالعه‌ی کیفیfa_IR
dc.subjectزنانfa_IR
dc.subjectبیماری‌های غیرواگیرfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleموانع تغذیه‌ی سالم از زاویه‌ی نگاه زنان: پژوهشی کیفی در شرکت‌کنندگان مطالعه‌ی قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue1
dc.citation.spage48
dc.citation.epage57


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد