| dc.contributor.author | بهادران, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرمیران, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهتدی نیا, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | هدایتی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شاکری, نزهت | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسین پناه, فرهاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, فریدون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:32:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:32:35Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:32:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:32:35Z | |
| dc.date.issued | 2011-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بهادران, زهرا, میرمیران, پروین, مهتدی نیا, جواد, هدایتی, مهدی, شاکری, نزهت, حسین پناه, فرهاد, عزیزی, فریدون. (1390). اثر پودر جوانهی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربیهای خون در مبتلایان به دیابت نوع 2. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 13(1), 18-25. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1042-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620994 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: پژوهش کنونی با هدف بررسی اثر پودر جوانهی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربیهای خون در مبتلایان به دیابت نوع 2 طراحی و اجرا شد. مواد و روشها: 63 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 بهطور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند: 1) 10 گرم در روز پودر جوانهی بروکلی (21نفر)، 2) 5 گرم در روز پودر جوانهی بروکلی (22 نفر)، 3) شاهد 5 گرم در روز دارونما (20 نفر). قند خون ناشتا، کلسترول تام، تریگلیسرید، کلسترولLDL-، کلسترولHDL-، قبل و در پایان هفتهی چهارم مداخله اندازهگیری شد. یافتهها: در پایان هفتهی چهارم پودر جوانهی بروکلی موجب 5/13% کاهش معنیدار تریگلیسرید سرم در گروه 1، در مقایسه با گروه شاهد گردید (01/0>P). میانگین غلظت کلسترولHDL- در پایان هفتهی چهارم در گروه 1 بهطور معنیدار بالاتر از گروه 2 و گروه شاهد بود (01/0>P). نمایهی آتروژنیک پلاسما در گروه 1 در پایان مدت مداخله 26% کاهش داشت (05/0>P). 6/19% و 12% کاهش معنیدار قند خون ناشتا و 5/16% و 2/12% کاهش معنیدار کلسترول تام در پایان هفتهی چهارم در گروه 1 و 2 در مقایسه با ابتدای مطالعه مشاهده شد. نسبتهای کلسترول تام به کلسترولHDL- و کلسترولLDL- به کلسترولHDL- در گروه 1 در پایان هفتهی چهارم 3/12% و 6/10% کاهش معنیدار داشت (05/0>P). نتیجهگیری: یافتهها نشان داد پودر جوانهی بروکلی میتواند در بهبود غلظت چربیهای خون در بیماران دیابتی تاثیر مثبت داشته باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 303 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | غلظت چربیهای خون | fa_IR |
| dc.subject | جوانهی بروکلی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | اثر پودر جوانهی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربیهای خون در مبتلایان به دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت و تغذیه-دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 18 | |
| dc.citation.epage | 25 | |