نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبهادران, زهراfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorمهتدی نیا, جوادfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorشاکری, نزهتfa_IR
dc.contributor.authorحسین پناه, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:32:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:32:35Z
dc.date.available1399-08-23T15:32:34Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:32:35Z
dc.date.issued2011-05-01en_US
dc.date.issued1390-02-11fa_IR
dc.identifier.citationبهادران, زهرا, میرمیران, پروین, مهتدی نیا, جواد, هدایتی, مهدی, شاکری, نزهت, حسین پناه, فرهاد, عزیزی, فریدون. (1390). اثر پودر جوانه‌ی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربی‌های خون در مبتلایان به دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 13(1), 18-25.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1042-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620994
dc.description.abstractمقدمه: پژوهش کنونی با هدف بررسی اثر پودر جوانه‌ی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربی‌های خون در مبتلایان به دیابت نوع 2 طراحی و اجرا شد. مواد و روش‌ها: 63 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 به‌طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند: 1) 10 گرم در روز پودر جوانه‌ی بروکلی (21نفر)، 2) 5 گرم در روز پودر جوانه‌ی بروکلی (22 نفر)، 3) شاهد 5 گرم در روز دارونما (20 نفر). قند خون ناشتا، کلسترول تام، تری‌گلیسرید، کلسترولLDL-، کلسترولHDL-، قبل و در پایان هفته‌ی چهارم مداخله اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: در پایان هفته‌ی چهارم پودر جوانه‌ی بروکلی موجب 5/13% کاهش معنی‌دار تری‌گلیسرید سرم در گروه 1، در مقایسه با گروه شاهد گردید (01/0>P). میانگین غلظت کلسترولHDL- در پایان هفته‌ی چهارم در گروه 1 به‌‌طور معنی‌دار بالاتر از گروه 2 و گروه شاهد بود (01/0>P). نمایه‌ی آتروژنیک پلاسما در گروه 1 در پایان مدت مداخله 26% کاهش داشت (05/0>P). 6/19% و 12% کاهش معنی‌دار قند خون ناشتا و 5/16% و 2/12% کاهش معنی‌دار کلسترول تام در پایان هفته‌ی چهارم در گروه 1 و 2 در مقایسه با ابتدای مطالعه مشاهده شد. نسبت‌های کلسترول تام به کلسترولHDL- و کلسترولLDL- به کلسترولHDL- در گروه 1 در پایان هفته‌ی چهارم 3/12% و 6/10% کاهش معنی‌دار داشت (05/0>P). نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد پودر جوانه‌ی بروکلی می‌تواند در بهبود غلظت چربی‌های خون در بیماران دیابتی تاثیر مثبت داشته باشد.fa_IR
dc.format.extent303
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectغلظت چربی‌های خونfa_IR
dc.subjectجوانه‌ی بروکلیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاثر پودر جوانه‌ی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربی‌های خون در مبتلایان به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت و تغذیه-دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue1
dc.citation.spage18
dc.citation.epage25


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد