اثر پودر جوانهی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربیهای خون در مبتلایان به دیابت نوع 2
(ندگان)پدیدآور
بهادران, زهرامیرمیران, پروینمهتدی نیا, جوادهدایتی, مهدیشاکری, نزهتحسین پناه, فرهادعزیزی, فریدوننوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: پژوهش کنونی با هدف بررسی اثر پودر جوانهی بروکلی بر گلوکز ناشتا و غلظت چربیهای خون در مبتلایان به دیابت نوع 2 طراحی و اجرا شد. مواد و روشها: 63 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 بهطور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند: 1) 10 گرم در روز پودر جوانهی بروکلی (21نفر)، 2) 5 گرم در روز پودر جوانهی بروکلی (22 نفر)، 3) شاهد 5 گرم در روز دارونما (20 نفر). قند خون ناشتا، کلسترول تام، تریگلیسرید، کلسترولLDL-، کلسترولHDL-، قبل و در پایان هفتهی چهارم مداخله اندازهگیری شد. یافتهها: در پایان هفتهی چهارم پودر جوانهی بروکلی موجب 5/13% کاهش معنیدار تریگلیسرید سرم در گروه 1، در مقایسه با گروه شاهد گردید (01/0>P). میانگین غلظت کلسترولHDL- در پایان هفتهی چهارم در گروه 1 بهطور معنیدار بالاتر از گروه 2 و گروه شاهد بود (01/0>P). نمایهی آتروژنیک پلاسما در گروه 1 در پایان مدت مداخله 26% کاهش داشت (05/0>P). 6/19% و 12% کاهش معنیدار قند خون ناشتا و 5/16% و 2/12% کاهش معنیدار کلسترول تام در پایان هفتهی چهارم در گروه 1 و 2 در مقایسه با ابتدای مطالعه مشاهده شد. نسبتهای کلسترول تام به کلسترولHDL- و کلسترولLDL- به کلسترولHDL- در گروه 1 در پایان هفتهی چهارم 3/12% و 6/10% کاهش معنیدار داشت (05/0>P). نتیجهگیری: یافتهها نشان داد پودر جوانهی بروکلی میتواند در بهبود غلظت چربیهای خون در بیماران دیابتی تاثیر مثبت داشته باشد.
کلید واژگان
دیابت نوع 2غلظت چربیهای خون
جوانهی بروکلی
تغذيه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2011-05-011390-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
دانشکده بهداشت و تغذیه-دانشگاه علوم پزشکی تبریزشاپا
1683-48441683-5476




