اثر منیزیم خوراکی بر انقباضپذیری آئورت ایزولهی موشهای دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
(ندگان)پدیدآور
نورصادقی, الهامقاسمی, اصغرهدایتی, مهدیآذرنیا, مهناززاهدیاصل, صالحنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: گروهی از بررسیها نشان میدهند که کمبود منیزیم در عوارض قلبی ـ عروقی مرتبط با دیابت شیرین نقش دارد. از این رو، در این مطالعه اثر طولانیمدت مصرف خوراکی منیزیم در پاسخدهی آئورت ایزوله به کلرید پتاسیم و فنیلافرین بررسی گردید. مواد و روشها: 60 عدد موش صحرایی نر با نژاد ویستار (250-180 گرم) به دو دستهی دیابتی و دو دستهی شاهد تقسیم شدند. یک گروه از هر دسته حیوانات دیابتی و سالم سولفات منیزیم اضافه شده در آب آشامیدنی و گروه دیگر تنها آب معمولی دریافت کردند. در انتهای 8 هفته، آئورت سینهای با دقت جدا، به حلقههای 3-2 میلیمتری تقسیم و به حمام بافت منتقل گردید. پس از آن بافت در معرض غلظتهای 10، 20، 40، 60، 80 میلیمولار کلریدپتاسیم و نیز غلظتهای9-10، 8-10،7-10، 6-10،5-10 مولار فنیلافرین به صورت تجمعی قرار گرفت و پاسخهای انقباضی با استفاده از ترانس دیوسر ایزومتریک ثبت شد. همچنین در طول این مدت، هر 2 هفته یکبار، از حیوانات برای اندازهگیری گلوکز پلاسما خونگیری به عمل آمد. یافتهها: پاسخهای انقباضی عروق به کلریدپتاسیم و فنیلافرین در گروه کنترل به طور معنیداری بالاتر از گروه دیابتی بود (05/0P
کلید واژگان
منیزیمآئورت سینهای
موش صحرایی
دیابت
استرپتوزوتوسین
غدد درونریز
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2008-03-011386-12-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیشاپا
1683-48441683-5476




