نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبحرالعلومی, سمانه الساداتfa_IR
dc.contributor.authorشیدفر, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorجزایری, شیماfa_IR
dc.contributor.authorتقوایی, ترنگfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:29:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:29:47Z
dc.date.available1399-08-23T15:29:47Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:29:47Z
dc.date.issued2014-03-01en_US
dc.date.issued1392-12-10fa_IR
dc.identifier.citationبحرالعلومی, سمانه السادات, شیدفر, فرزاد, جزایری, شیما, تقوایی, ترنگ. (1392). بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بکر بر سطح سرمی قند و لیپیدها در بیماران کبد چرب غیرالکلی دارای رژیم کاهش وزن. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 15(6), 527-537.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1588-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620751
dc.description.abstractمقدمه: اختلال‌های متابولیک مانند اختلال‌های چربی خون و مقاومت به انسولین با پیشرفت بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) مرتبط بوده و زمینه‌ساز مشکلات قلبی ـ عروقی که رایج‌ترین دلیل مرگ و میر این بیماران است، می‌باشد. مقدار و ترکیب چربی رژیم غذایی عاملی موثر بر سطح قند و چربی خون است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات روغن زیتون بکر بر شاخص‌های قند و لیپید سرم بیماران NAFLD دارای رژیم کاهش وزن بود. مواد و روش‌ها: کارآزمایی بالینی تصادفی حاضر روی 50 بیمار مبتلا به NAFLD به مدت 12 هفته انجام شد. ابتدا بیماران به شکل تصادفی به دو گروه الف (دریافت کننده‌ی 20% انرژی مورد نیاز روزانه از روغن زیتون بکر) و گروه ب (دریافت‌کننده‌ی روغن مصرفی معمول خود) تقسیم شدند. ارزیابی خوراک، اندازه‌گیری‌های تن‌سنجی و سطح سرمی قند و چربی‌های خون در حالت ناشتا در شروع و پایان هفته‌ی دوازدهم انجام شد. یافته‌ها: در پایان پژوهش، مصرف روغن زیتون بکر در مقایسه با روغن دریافتی معمول منجر به کاهش معنی‌دار در میانگین غلظت سرمی تری‌گلیسرید و نسبت تری‌گلیسرید به کلسترول ـ HDL (به عنوان شاخص آتروژنی و پیشگویی‌کننده‌ی قوی ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی) گردید (05/0>P). نتیجه‌گیری: جایگزینی روغن زیتون بکر به عنوان بخشی از چربی غذای روزانه در بیماران NAFLD در کنار کاهش وزن اندک، می‌تواند در درمان و پیشگیری از عوارض قلبی این بیماری موثر باشد.fa_IR
dc.format.extent355
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectکبد چرب غیر الکلیfa_IR
dc.subjectقند ناشتای سرمfa_IR
dc.subjectلیپیدهای سرمfa_IR
dc.subjectروغن زیتون بکرfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleبررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بکر بر سطح سرمی قند و لیپیدها در بیماران کبد چرب غیرالکلی دارای رژیم کاهش وزنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue6
dc.citation.spage527
dc.citation.epage537


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد