| dc.contributor.author | بحرالعلومی, سمانه السادات | fa_IR |
| dc.contributor.author | شیدفر, فرزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | جزایری, شیما | fa_IR |
| dc.contributor.author | تقوایی, ترنگ | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:29:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:29:47Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:29:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:29:47Z | |
| dc.date.issued | 2014-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بحرالعلومی, سمانه السادات, شیدفر, فرزاد, جزایری, شیما, تقوایی, ترنگ. (1392). بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بکر بر سطح سرمی قند و لیپیدها در بیماران کبد چرب غیرالکلی دارای رژیم کاهش وزن. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 15(6), 527-537. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1588-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620751 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: اختلالهای متابولیک مانند اختلالهای چربی خون و مقاومت به انسولین با پیشرفت بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) مرتبط بوده و زمینهساز مشکلات قلبی ـ عروقی که رایجترین دلیل مرگ و میر این بیماران است، میباشد. مقدار و ترکیب چربی رژیم غذایی عاملی موثر بر سطح قند و چربی خون است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات روغن زیتون بکر بر شاخصهای قند و لیپید سرم بیماران NAFLD دارای رژیم کاهش وزن بود. مواد و روشها: کارآزمایی بالینی تصادفی حاضر روی 50 بیمار مبتلا به NAFLD به مدت 12 هفته انجام شد. ابتدا بیماران به شکل تصادفی به دو گروه الف (دریافت کنندهی 20% انرژی مورد نیاز روزانه از روغن زیتون بکر) و گروه ب (دریافتکنندهی روغن مصرفی معمول خود) تقسیم شدند. ارزیابی خوراک، اندازهگیریهای تنسنجی و سطح سرمی قند و چربیهای خون در حالت ناشتا در شروع و پایان هفتهی دوازدهم انجام شد. یافتهها: در پایان پژوهش، مصرف روغن زیتون بکر در مقایسه با روغن دریافتی معمول منجر به کاهش معنیدار در میانگین غلظت سرمی تریگلیسرید و نسبت تریگلیسرید به کلسترول ـ HDL (به عنوان شاخص آتروژنی و پیشگوییکنندهی قوی ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی) گردید (05/0>P). نتیجهگیری: جایگزینی روغن زیتون بکر به عنوان بخشی از چربی غذای روزانه در بیماران NAFLD در کنار کاهش وزن اندک، میتواند در درمان و پیشگیری از عوارض قلبی این بیماری موثر باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 355 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | کبد چرب غیر الکلی | fa_IR |
| dc.subject | قند ناشتای سرم | fa_IR |
| dc.subject | لیپیدهای سرم | fa_IR |
| dc.subject | روغن زیتون بکر | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بکر بر سطح سرمی قند و لیپیدها در بیماران کبد چرب غیرالکلی دارای رژیم کاهش وزن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 527 | |
| dc.citation.epage | 537 | |